Hirdetés

Pótfelvételi - Nyíregyházán eredményesebb a tavalyinál

Szabolcsihír

2017.08.28. 15:58

Pótfelvételi - Nyíregyházán eredményesebb a tavalyinál
Fotó: Szabolcsihír

Több hallgatót vettek fel.

Hirdetés

Hirdetés

A várakozások szerint alakult a pótfelvételi eljárás a Nyíregyházi Egyetemen. Mint ismeretes, pótfelvételi során azok jelentkezhettek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 26-án zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba.

Az idén 140-en adták be jelentkezésüket az egyetem által meghirdetett önköltséges képzésekre, közülük 87-ek nyertek felvételt. Az előző évi 53 százalékos bekerülési mutatóhoz képest az idén a jelentkezők 62 százaléka kapott pozitív értesítést - közölte a Szabolcsihírrel Béres Tamás pr-referens.

Ahogy az várható volt, levelező tagozaton, az alapszakos képzésekre felvettek száma a tavalyihoz képest csaknem megkétszereződött és bár kis számokkal mérhető, de duplájára nőtt az osztatlan tanári szakokra felvettek száma is.

Alapképzésben a gazdálkodási és menedzsment, tanító, valamint a sport - és rekreációszervezés szakokon kezdhetik meg a legtöbben tanulmányaikat, míg a tanárképzésben a mester szintű angol nyelv és kultúra tanára szakon.

A pótfelvételi eljárással párhuzamosan zajlott a határon túli kihelyezett képzések felvételi eljárása, melynek keretében további 17 hallgató kezdheti meg 2017 szeptemberében Nyíregyházi Egyetemi tanulmányait Beregszászon, gazdálkodási és menedzsment szakon.

A Nyíregyházi Egyetemen augusztus 28-án a nappali tagozatosok beiratkozása zajlott, szeptember 1-jén pedig a levelezős képzésre felvett hallgatóit várja az intézmény. A szemeszter szeptember 4-én kezdődik.

Szakirányú továbbképzésekre még lehet jelentkezni. A diplomások számára kínált szakirányú továbbképzésekre továbbra is fogadja az intézmény a jelentkezéseket, a meghosszabbított jelentkezési határidő szeptember 1-je. További információk a  www.nye.hu honlapon találhatóak.

pótfelvételiNyíregyházi Egyetem

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés