Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Star Wars robotok, szimulátoros repülés Nyíregyházán

| 2018. 09. 24. | 12:58:00
Vidám, tudományos kísérletek várják az érdeklődőket a Kutatók éjszakáján az egyetemen.
Star Wars robotok, szimulátoros repülés Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Repülőgép szimulátoros repülés, fizika-kémia show, 3D nyomtatás, vidám tudományos kísérletek, előadás a meggazdagodásról, valamint Star Wars robotok is várják - többek között - a tudományos élmények iránt érdeklődőket a Nyíregyházi Egyetem az idei Kutatók éjszakája programjain.

A rendezvénysorozatot szeptember utolsó péntekén, 28-án 14-22 óráig kísérhetik figyelemmel az érdeklődők. Több mint húsz helyszínen hatvannál több esemény, program, kísérletezési- és felfedezési lehetőség várja a látogatókat. Minden program ingyenes.

A programok a C épületben és a környékén zajlanak majd, közülük csak néhányat emelünk ki: lesz interaktív eszközkiállítás, kipróbálható eszközök, „játékok", fénytan, elektronika, „robotok" és „hangszerek",
ásvány -, kőzettani bemutató, csillagászati távcsöves bemutató, amit természetesen csak derült idő esetén tartanak meg.

A bátrabbak a világűr felfedezésére is indulhatnak - érdekes kísérletekkel fűszerezett előadás várja őket.

A szervezők az agrárium világába is bepillantást nyújtanak, lesz termékkóstoltatás is. A látogatók még egy kísérleti napkollektor rendszer gyakorlati bemutatóján is részt vehetnek.

Bizonyára sokak érdeklődésére tart majd számot az a szekció, amelyik a Modern erőfejlesztés - Sporttáplálkozás címet viseli. Itt lehetőség nyílik mindenki számára a mai modern edzésmódszerek megismerésére, úgy, mint a crossfit, kettlebell, trx, trx rip, kettlebell, súlyemelés, erőemelés. Lehetővé teszik a különböző mozgásformák és eszközök megismerését biztonságos körülmények között, szakszerű, tanári felügyelet mellett.

Mindannyian tudjuk, hogy a táplálkozás szoros kapcsolatba hozható a sportolással, akár a teljesítmény, akár a regenerálódás tekintetében. Az eseményre látogatóknak lehetőségük nyílik fitt és paleo ételek, illetve táplálékkiegészítők kóstolására, továbbá személyre szabott életmód és táplálkozási kérdésekre is választ kaphatnak.

A Testnevelés és Sporttudományi Intézet T-2-es termében különböző sportágakkal ismerkedhetnek a résztvevők, de lesz táplálékkiegészítői szaktanácsadás és kismama torna is.

Délután 3 és 4 között Magashegyi mászások a Himalájában címmel Ugyan Anita nyíregyházi hegymászó tart előadást.

További információk: www.nye.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés