Másfél ezer kollégiumi férőhely várja a gólyákat

unideb.hu

2019.07.29. 20:15

Másfél ezer kollégiumi férőhely várja a gólyákat
Internetelérés, tisztálkodási, főzési, mosási, szárítási, vasalási lehetőség és 24 órás portaszolgálat (Fotók: Unideb.hu)

Debreceni Egyetem, de négy város…

Hirdetés

Hirdetés

Elindult a kolivadászat: a Debreceni Egyetem elsőéves hallgatói már jelentkezhetnek az intézmény négy városban található kollégiumaiba. Az egyetem 1460 férőhelyet tart fent a gólyák részére, akik augusztus 9-ig pályázhatnak a kollégiumi férőhelyekre.

Az unideb.hu szerint sokan szeretnének bejutni az intézmény korszerű, és az albérleteknél sokkal kedvezőbb összegért elérhető kollégiumaiba: Debrecenben 11, Hajdúböszörményben, Nyíregyházán és Szolnokon egy-egy kollégium várja a diákokat. Ez utóbbi augusztus 1-től tartozik a debreceni intézményhez, mivel a Neumann János Egyetem szolnoki Gazdálkodási Kara beolvad a Debreceni Egyetembe.

– Egyetemünkön bármilyen képzési szinten bármelyik hallgató bármelyik kollégiumba jelentkezhet, de a diákok jellemzően a kétágyas, saját fürdőszobás, a képzés közelében lévő modern kollégiumokat részesítik előnybe. A legtöbben ezért a kiemelkedően jó állapotú, két-háromágyas, saját vizesblokkal rendelkező Campus Hotel Diákotthonba és a Kossuth Lajos Kollégiumokba jelentkeznek – tájékoztatott Csiszár Imre, az egyetemi kollégiumok igazgatója.

A megfelelő alapszolgáltatásokat természetesen az egyetem mind a 14 kollégiuma biztosítja: mindenhol van internetelérés, tisztálkodási, főzési, mosási, szárítási, vasalási lehetőség és 24 órás portaszolgálat. Épületenként legalább 2-3 tanulószoba áll a diákok rendelkezésére és a legtöbb helyen kerékpártároló is van.

Az egyetem jelenleg jogviszonnyal rendelkező hallgatói részére a kollégiumi jelentkezés és annak bírálata, a határozathozatal és a jogorvoslati-méltányossági kérelmek bírálata már lezárult, a határozatok a koli.unideb.hu honlapon elérhetők. Az elsőévesek kollégiumi felvételi eljárása július 24-én kezdődött. A gólyák a koli.unideb.hu honlap megfelelő menüpontjában kitöltött, onnan kinyomtatott és szociális igazolásokkal ellátott pályázatukat postán küldhetik be augusztus 9-ig. A benyújtott kérelmekről augusztus 15-én dönt a Debreceni Egyetem Kollégiumi Felvételi és Szociális Bizottság.
kollégium Debreceni Egyetem

Szóljon hozzá!

Hirdetés