Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Másfél ezer kollégiumi férőhely várja a gólyákat

| 2019. 07. 29. | 22:15:00
Debreceni Egyetem, de négy város…
Másfél ezer kollégiumi férőhely várja a gólyákat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindult a kolivadászat: a Debreceni Egyetem elsőéves hallgatói már jelentkezhetnek az intézmény négy városban található kollégiumaiba. Az egyetem 1460 férőhelyet tart fent a gólyák részére, akik augusztus 9-ig pályázhatnak a kollégiumi férőhelyekre.

Az unideb.hu szerint sokan szeretnének bejutni az intézmény korszerű, és az albérleteknél sokkal kedvezőbb összegért elérhető kollégiumaiba: Debrecenben 11, Hajdúböszörményben, Nyíregyházán és Szolnokon egy-egy kollégium várja a diákokat. Ez utóbbi augusztus 1-től tartozik a debreceni intézményhez, mivel a Neumann János Egyetem szolnoki Gazdálkodási Kara beolvad a Debreceni Egyetembe.

– Egyetemünkön bármilyen képzési szinten bármelyik hallgató bármelyik kollégiumba jelentkezhet, de a diákok jellemzően a kétágyas, saját fürdőszobás, a képzés közelében lévő modern kollégiumokat részesítik előnybe. A legtöbben ezért a kiemelkedően jó állapotú, két-háromágyas, saját vizesblokkal rendelkező Campus Hotel Diákotthonba és a Kossuth Lajos Kollégiumokba jelentkeznek – tájékoztatott Csiszár Imre, az egyetemi kollégiumok igazgatója.

A megfelelő alapszolgáltatásokat természetesen az egyetem mind a 14 kollégiuma biztosítja: mindenhol van internetelérés, tisztálkodási, főzési, mosási, szárítási, vasalási lehetőség és 24 órás portaszolgálat. Épületenként legalább 2-3 tanulószoba áll a diákok rendelkezésére és a legtöbb helyen kerékpártároló is van.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés