Hirdetés

Két napjuk maradt a felvételizőknek

eduline.hu

2020.01.07. 20:11

Két napjuk maradt a felvételizőknek
Illusztráció

Január 9-én fontos határidő jár le.

Hirdetés

Hirdetés

Január 9-ig kell pótolniuk a hiányzó dokumentumokat a keresztféléves felvételire jelentkezőknek, és eddig lehet az adatokat, illetve a sorrendet is módosítani.

A keresztféléves felvételizők január 3-ig kaptak hiánypótlási felszólítást, a jelentkezéskor még rendelkezésre nem álló dokumentumokat január 9-ig kell feltölteni az E-felvételi rendszerébe. Ha ezt nem teszik meg, a jelentkezési kérelmeket a rendelkezésre álló adatok alapján bírálják el, vagy az eljárást megszüntethetik.

Fontos, hogy nem minden esetben kaptak felszólítást a felvételizők. A többletpontokra jogosító igazolások hiányáról például nem jött értesítés.

Nem kell feltölteni a 2006. január 1. után megszerzett érettségi eredményeket igazoló dokumentumok (bizonyítvány vagy tanúsítvány) másolatát. Ezeket az adatokat a Köznevelés Információs Rendszeréből elektronikusan szerzi be a felvi. Szintén nem kell benyújtani a 2003. január 1. után szerzett nyelvvizsga bizonyítványokat. Aki a november 15-i jelentkezési határidő után szerezte meg a nyelvvizsgát, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadni.

Szintén január 9-ig lehet módosítani az adatokon, illetve egy alkalommal lehet változtatni a megjelölt képzések sorrendjén is.

A keresztféléves felvételi ponthatárait január 23-án hirdetik ki.
egyetemjelentkezéskeresztfélévfőiskola

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés