Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Államtitkár: a felvételik nincsenek veszélyben

| 2020. 04. 21. | 12:13:00
Sikeres volt a digitális munkarendre való átállás.
Államtitkár: a felvételik nincsenek veszélyben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendhagyó körülmények között, szigorú egészségügyi-biztonsági szabályok betartása mellett, de zajlik a munka a felsőoktatásban, így a felvételi folyamat is folytatódik – mondta az MTI-nek Schanda Tamás.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára hangsúlyozta: a kormányzat, az illetékes hivatalok és a felsőoktatási intézmények mindent megtesznek annak érdekében, hogy a magyar fiatalokat a lehető legkevesebb hátrány érje a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben, és továbbra is minden adott legyen ahhoz, hogy versenyképes tudásra tegyenek szert. Mint mondta: egy

olyan szakasz kezdődött el a felsőoktatási felvételiben, amely eleve alapvetően online zajlik. Április 20-tól érhetik el az ügyintézési funkciókat a képzésekre jelentkezők a felvi.hu honlapon, az E-felvételi rendszerében.

Ellenőrizhetik és módosíthatják adataikat, pótolhatják a még hiányzó dokumentumokat, illetve egyszer akár az eredeti jelentkezési sorrendjüket is megváltoztathatják. Ez utóbbira július 9-ig van lehetőségük – sorolta Schanda Tamás.

Hozzátette, az elektronikus rendszerben a felvételizők figyelemmel követhetik a benyújtott dokumentumok és kérelmek feldolgozottságát, illetve azok eredményét, és azt is, hogy az egyes jelentkezési helyeiken (a már igazolt, rendelkezésre álló információk alapján) éppen hány pontjuk van. Az államtitkár elmondta, hogy az elektronikus rendszer a felvételiző által korábban megadott email-címre megküldi a fontos felhívásokat, információkat – mint például egy figyelmeztetést egy szükséges hiánypótlásra.

Schanda Tamás felidézte: a koronavírus elleni védekezés egyik első lépése az volt, hogy a felsőoktatásnak át kellett állnia a digitális működésre. – Köszönjük az intézmények vezetőinek, oktatóinak, dolgozóinak, és persze a hallgatóknak is, hogy példásan helytállnak a rendkívüli helyzetben is. A tapasztalataink azt mutatják, hogy az átállás sikeres volt. Rengeteg jó ötlet és kreatív megoldás született az elmúlt hetekben, és ezeknek egy jelentős része a veszélyhelyzet elmúltával is jól hasznosítható lesz a képzésekben – mondta Schanda Tamás.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés