Hirdetés

Hirdetés

Csúcs ez a nő! 53 évesen indulna az olimpián

2015.08.14. 15:13

Csúcs ez a nő! 53 évesen indulna az olimpián

Ő a legidősebb olimpiai bajnoka a sportágának.

Hirdetés

Az 53 éves Birgit Fischer nem zárja ki, hogy rajthoz áll a jövő évi riói olimpián. A nyolcszoros olimpiai bajnok kajakos a német sportsegélynek adott interjúban elmondta, hogy egyre jobban gondolkozik a visszatérésen.

"2012-ben az új olimpiai távon, 200 méteren akartam indulni, mert mindig a sprint volt az én terepem. Most is, amikor gyors versenyzőkkel gyakorlok, s jól megy a hajó, érzem, hogy van még bennem tartalék." - nyilatkozott a 27-szeres világbajnok, akit három éve az orvosok szívritmuszavar miatt nem engedtek szerepelni a német olimpiai válogatón.

Birgit Fischer 2004-ben egyszer már visszatért, s 42 évesen a négyessel aranyérmet nyert az athéni játékokon - a magyar hajó előtt. Ezzel ő lett a legidősebb olimpiai bajnok kajak-kenuban, és a legfiatalabb is ő, első győzelmét 18 évesen, még az NDK színeiben aratta Moszkvában, 1980-ban.

Fischer, aki a 2005-ös világbajnokságon versenyzett utoljára nagy világversenyen, kijelentette, most is jó formában érzi magát. "Időről időre csinálok egy teljesítménytesztet, amikor a tanítványaimmal edzek" - tette hozzá.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés