Hirdetés

Drogozott a magyar sztársportoló

2015.08.05. 15:35

Drogozott a magyar sztársportoló

Ez a pályafutása végét is jelentheti.

Hirdetés

Pozitív lett a kajakos Kucsera Gábor július közepén elvégzett drogtesztje - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ).     

Az eddig rendelkezésre álló információk szerint - amint az a szerdai közleményből kiderül - kokaint fogyaszthatott a korábbi világ- és Európa-bajnok, aki ugyan az elmúlt években már nem ért el jelentős nemzetközi eredményt, de a két hét múlva kezdődő milánói olimpiai kvalifikációs vb-n K-1 1000 méteren indult volna.    

 A vétség, amelyet a versenyző sem tagad, és a várható szankciók, minden bizonnyal pályafutásának végét jelentik majd - olvasható a szövetségi tájékoztatásban.     

A 32 éves Kucsera válogatottbeli kerettagságát azonnali hatállyal megszüntették. Hogy ki állhat rajthoz helyette az év legfontosabb versenyén, az néhány napon belül dőlhet el.    

 Május elején két másik kajakos, Csipes Tamara és Dombvári Bence bukott meg kokainfogyasztás miatt.     

Az MKKSZ tájékoztatása kitér rá, hogy a tavaszi esetek óta heti rendszerességgel, szúrópróbaszerűen végeztet teszteket a válogatott keretek tagjain. Kucsera Gábor július 18-án, a szolnoki második válogató megnyerését követően adott mintát.

Hirdetés

Hirdetés