Hirdetés

Hirdetés

Faluról városba költözik a böllérverseny

2018.01.16. 17:39

Faluról városba költözik a böllérverseny
Amikor még Napkorra több ezren zarándokoltak el a böllérversenyre (Archív fotó: Cservenyák Katalin)

Elmondták a szervezők, hogy miért.

Hirdetés

Új helyen, új néven, de a hagyományos disznóvágás elemeivel és sok újdonsággal várja a 17. Böllérverseny idén a látogatókat február 17-én.

Ettől az évtől ugyanis a Sóstói Múzeumfalu ad otthont a rendezvénynek, és az első Nyírségi Disznótoros címet viseli majd – derült ki a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón kedden a Nyíregyházán, a városházán.

A Nemzetközi Böllérverseny megálmodója Támba Miklós, a Napkorona Hagyományőrző Egyesület elnöke a tájékoztatón elmondta:

kinőtték a napkori helyszínt, így Nyíregyháza önkormányzatának támogatásával a Múzeumfalura esett a választás, amelytől autentikusabb környezetet el sem lehet képzelni a fesztiválnak.

Fontos volt a döntésnél, hogy itt olyan körülményeket tudnak biztosítani a vendégeknek, amit sehol máshol. Az érdeklődők a részletekről az egyesület weboldalán, és közösségi oldalán kaphatnak tájékoztatást. Dr. Ulrich Attila alpolgármester azt emelte ki, hogy az együttműködés lehetőségét üdvözölte a városvezetés, hiszen

ezzel a téli rendezvénnyel olyan újabb színfolt kerülhet a város programjainak palettájára mely télen is vonzóvá teszi a megyeszékhelyet a turisták számára.

Támba Miklós arról is beszélt, hogy az idén kolbász-, és pálinka versennyel is bővül a rendezvény.

A Nyíregyhzi Televízió tudósítása a rendezvényről:

Napkorböllérverseny

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés