Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Készüljön a Nagy Ugrásra!

| 2018. 05. 16. | 12:53:00
Már lehet jelentkezni, s minél többen csobbannak, annál jobb.
Készüljön a Nagy Ugrásra!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már több mint egy évtizede Európa-szerte fontos üzenetet közvetít a Nagy Ugrás: amellett, hogy szuper nyári program egyszerre ugrani folyóink vizébe, arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen fontos az ember és a természet közötti harmónia újjáélesztése. A WWF Magyarország idén is felhívja a településeket és közösségeket, hogy rendezzék meg a saját Nagy Ugrásukat, csobbanjanak együtt július 8-án délután 3 órakor.

A Nagy Ugrás az ember és a természetes környezet közötti harmónia újraélesztésének európai kezdeményezése. Július második vasárnapján Európa-szerte több mint 500 helyszínen százezrek ugranak egyszerre a folyókba és más természetes vizekbe, hogy így hívják fel a figyelmet éltető vizeinkre. Az első hivatalosan meghirdetett Nagy Ugráson 2005-ben több mint 250.000 embert sikerült mozgósítani, akik 22 ország 31 folyójába ugrottak egyazon időpontban.

Az élővizek megóvásáért

A Nagy Ugrást kezdeményező Európai Folyókért Hálózat (ERN) eredeti célja az volt, hogy társadalmi támogatói bázist építsen ki az Európai Unió vízvédelmi szabályozási rendszerének és Víz Keretirányelvének népszerűsítéséhez. Mostanra inspiráló és tömegeket megmozgató esemény lett, ami Európa-szerte hitelesen képviseli az élővizek védelmének fontosságát.

"A kezdeményezés a folyók iránti elkötelezettséget szimbolizálja. Az idei Nagy Ugrás különösen fontos lesz, hiszen az Európai Bizottság az éltető vizeink védelmét szolgáló Víz Keretirányelv felülvizsgálatát éppen a nyári hónapokban fogja elindítani"

– mondta Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

Idén is csobbanjon nagyot!

A WWF Magyarország idén is felhívást tesz közzé hazánk települései és közösségei számára, hogy rendezzék meg a saját Nagy Ugrásukat 2018. július 8-án, vasárnap délután 3 órakor. "A Nagy Ugrást megszervező települések, illetve közösségek között rendhagyó versenyt hirdetnek: ahol a legegyedibb, legizgalmasabb és természetes vizeink védelmét leginkább hangsúlyozó programtervvel készülnek, oda a WWF Magyarország csapata is ellátogat, és együtt ugrik a település vagy közösség tagjaival" - folytatta Antal Alexa. Azok a települések, amelyek nem közvetlenül vízparton fekszenek, társulhatnak másokkal egy nagy, közös csobbanásra. A nevezés részletei ide kattintva érhetők el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés