Hirdetés

Támad a tavaszi depresszió

2015.04.15. 11:28

Támad a tavaszi depresszió

Járj társaságba, keresd a párodÍ!

Hirdetés

Hirdetés

A tavasz főleg az egyedülállóknak nagyon nehéz, sokan esnek ilyenkor tavaszi depresszióba. Dr. Szőör Anna szerint a vitaminok, a társaság és a tudatos párkeresés a megoldás. Amíg a téli depresszióról nagyon sokat hallani, a tavasziról alig esik szó, pedig ez is hangsúlyosan jelen van az emberek életében. Dr. Szőör Anna jogász-pszichológus szerint a depresszió ezen szezonális fajtája főleg az egyedülállókat érinti.

"Az egyedülállók életében tavasszal hangsúlyosabban jelenik meg az elmagányosodás érzése, számukra lelkileg nagyon nehéz időszak ez. Könnyen lehetünk tartósan szomorúak és levertek például, ha párokat látunk kettesben sétálni az utcán. Egy másik példa, hogy aki gyászban van, télen jobban tud a gyásszal foglalkozni, tavasszal úgy érzi, már ki kellene ebből kerülni, mégsem tud  túllépni a lelki bánaton, ettől még rosszabb állapotba kerül. A tavaszt tehát nem tekinthetjük a lelkiállapot egyértelmű javulásának"

- mondta Dr. Szőör Anna, aki tudományos magyarázattal is szolgál a tavaszi depresszió kialakulására.

"A tavaszi zsongás nagyon sokak számára kellemes érzetet hoz, de nem mindenkinek. Azt hisszük, hogy a tavasz beköszöntével megoldódnak a testi és lelki problémák. Ez hatalmas tévhit, hiszen a vitamin háztartás ekkor ürül ki a szervezetünkből. Emiatt fizikailag és lelkileg is olyan állapotba kerülhetünk, hogy tavaszi depresszió lép fel"

- tette hozzá a szakember. A tavaszi depresszió kezelésére súlyos esetekben a pszichiáter antidepresszánst ad. Enyhébb formára Dr. Szőör Anna jogász-pszichológus azt javasolja, hogy szedjünk több vitamint, járjunk társaságba, szervezzünk több zöld programot és próbálkozzunk tudatos párkereséssel..

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés