Hirdetés

Hirdetés

Minden a lányokról fog szólni Nyíregyházán is

MTI

2018.04.20. 19:45

Minden a lányokról fog szólni Nyíregyházán is
Képünk illusztráció (freephotos.cc)

Izgalmas programok lesznek városszerte.

Hirdetés

Országszerte 77 helyszínen, 22 településen csaknem 3 ezer középiskolás lány ismerkedhet meg idén a technológiai pválya különböző szakmáival a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) szervezte Lányok napja programsorozat keretében, április 26-án. 

A szervezők közleménye szerint a program évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a középiskolás lányok körében, akik idén megtudhatják például, hogyan készül egy BMW vagy melyek lesznek a közeljövő informatikai trendjei, de beavatják őket abba is, hogyan lehet digitális kampányt tervezni, áramhálózatot vagy játékot fejleszteni.

 A Lányok napja amerikai kezdeményezésre jött létre és évente az összes csatlakozó országban ugyanazon a napon rendezik meg.

A program magyarországi elindítója a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE), amelynek hosszú távú célja, hogy megfordítsa a lányok pályaválasztási szokásaiban uralkodó trendet és felhívja figyelmüket a természettudományokhoz, technológiához, mérnöktudományokhoz és informatikához szorosan kapcsolódó pályákra. 

A kimutatások szerint több tízezer mérnöki állás betöltetlen ma Magyarországon. Ez a hiány jelentősen csökkenthető lenne, amennyiben a lányok legalább olyan arányban választanának mérnöki pályát, mint amilyen arányban teszik ezt fiú társaik.

A programokon való részvételhez regisztráció szükséges.

Nyíregyházi programok (lanyoknapja.hu)

  • Építsd a jövődet! - LEGO Manufacturing Kft. (megtelt)
  • A nehéziparban könnyű nőnek lenni - MICHELIN Hungária Kft.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés