Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyírbátori krimi 17 millió forint kölcsönnel kezdődött

| 2018. 09. 29. | 16:15:00
Még a TEK is a fenyegetőzés része lesz. Kiderül-e Debrecenben az igazság?
A nyírbátori krimi 17 millió forint kölcsönnel kezdődött
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint K. Sándor a pótmagánvádló sértett között haragos viszony alakult ki, mert a vádlott 2009-ben 17 millió forintot kért kölcsön a sértettől Nyírbátorban. A vádlott úgy gondolta, hogy a sértett szorult helyzetét kihasználva adott neki kölcsön. Emiatt neki 70-80 millió forintot kellett visszafizetnie, különben a szülei nevén lévő 70 hektár föld és erdő a sértett tulajdonába kerül. A vádlott 2014 január-februárja között 63 alkalommal hívta telefonon a sértettet azért, hogy  rávegye a sértettet, térítse meg az okozott kárt.

A vádlott többször megfenyegette a sértettet, hogy már a TEK is foglalkozik az üggyel.

2015 februárjában a két férfi között egy hosszabb telefonbeszélgetés zajlott, amelyben a vádlott azt a látszatot keltette, hogy a sértettel szemben titkos adatgyűjtés zajlik, vizsgálják a vagyonosodását, és ha 24 órán belül nem ad át a vádlottnak több mint 100 millió forintot, országos elfogatóparancsot adnak ki ellene. Ezt követően a sértett bejelentést tett a rendőrségen és vállalta, hogy megszervezi a pénz átadását. Az átadáskor azonban a vádlott nem jelent meg. A vádlott ügyvéd útján is próbálta peren kívül rendezni a vitát, melyben színlelt és uzsorás szerződésnek tartják a kölcsön adását. A vádlott uzsorabűncselekmény, majd befolyással üzérkedés miatt feljelentést is tett a Nyírbátori Rendőrkapitányságon. A rendőrség megszüntette a nyomozást, mert az adatok alapján nem volt megállapítható a bűncselekmény elkövetése. 

Ítélet első fokon

Az első fokon eljárt Nyírbátori Járásbíróság 2017 októberében K. Sándor vádlottat folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A másodfokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2018 májusában a vádlottat a folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntettének vádja alól felmentette. Az ítélet ellen a magánvádló fellebbezett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés