Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szeretet udvara nyílik Nyíregyházán

| 2018. 11. 23. | 18:01:00
December 8-án várják a város apraját-nagyját.
A szeretet udvara nyílik Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Immár ötödik éve várják a nyíregyháziakat a görögkatolikusok a szeretet udvarába. A Szent Miklós-székesegyház pártfogójának, Szent Miklósnak búcsúi ünnepét tartja a belvárosi egyházközség, s ez ismét kiegészül Szent Miklós udvarával, ahová a Szent Miklós követét, az igazi Mikulást várják.

Az egész napos rendezvény két fő helyszíne a Szent Miklós-székesegyház és a Kossuth tér lesz. A templombúcsú ünnepi Szent Liturgiával kezdődik, melyet Szocska A. Ábel megyéspüspök celebrál. Szent Miklós párfogásába ajánlott székesegyházban Müra püspökére, az önzetlen adakozó szeretet szentjére emlékeznek, a szabadtéri műsorokkal a püspök követét várják.

December 7-én 18.00 órától vecsernyével kezdődő egész éjszaka virrasztás és imádság lesz a templomban, másnap délelőtt 10 órától délután 4-ig folyamatos programmal várják az érdeklődőket. Fellépnek nyíregyházi és nagykállói óvodások, iskolások, gimnazisták, délután kettőkor Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertje kezdődik, majd megérkezik Szent Miklós követe, és ajándékot oszt a jelenlévő gyermekek között.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés