Hirdetés

Nyíregyházán se nagyon bírják egymást a falakkal

Szabolcsihír

2019.06.11. 15:09

Nyíregyházán se nagyon bírják egymást a falakkal
Fotó: Facebook

Több ezer mozgáskorlátozott él Magyarországon - értük szól ez a kiállítás.

Hirdetés

Különleges kiállítás nyílik június 11-én 17 órakor Nyíregyházán. Az ‘Önállóan lakni - közösségben élni’ csoporttal közös ‘Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal’ címmel rendezett tárlatnak a Nyírség Könyvtár Alapítvány ad otthont

az Ungvár sétány 5. szám alatt. A helyszín akadálymentes!

Több ezer mozgáskorlátozott ember él Magyarországon. Színházba és egyetemre járnak, bringaszervizben dolgoznak, hosszú túrákra mennek, mégsem ezek az első gondolataink róluk.

A tárlat célja, hogy rádöbbentse a nézőket, hogy milyen rejtett előítéleteik vannak a mozgássérült emberek életével kapcsolatban.

Az alkotások létrehozásán az 'Önállóan lakni' csoport mozgássérült tagjai több hónapig dolgoztak együtt fiatal magyar képzőművészekkel. Az alkotók úgy kezdtek a projektbe, hogy egymás számára idegenek voltak, a párok képzőművész tagjai által készített interjúkon keresztül kezdtek ismerkedni a csoport tagjaival. Volt olyan pár, aki fotósorozatban örökítette meg közös munkáját, volt aki videóban, és készült levelezést bemutató interaktív fotóalbum is.

“A 'Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal' című kiállítás a párbeszéd, a közös munka hatásairól szól.

A kiállítási projekt bemutatja ahogy két, egészen más közegben élő idegen egymás megismerése során létrehoz valamit, ami a másik nélkül nem készülhetett volna el.

  • Kiállító művészek: Bordás Róbert, Ember Sári, Halász Dániel, Piti Marcell, Rubi Anna, Vígh Viktória, Zombori Andris.
  • Az Önállóan lakni - közösségben élni csoport résztvevő tagjai: Farkas Gábor, Hruskó Erika, Molnár Zóra, Turi Zsuzsanna, Kisfaludi Judit, Balázs Péter, Csizovszky Andrea.
  • Projektvezető: Rubi Anna
  • Kurátor: Török Tünde
Az Önállóan lakni - közösségben élni aktivista csapat több mint húsz mozgássérült ember és négy szövetséges együttműködése, akik hisznek abban, hogy az önálló lakhatás, az önálló életvitel mindenkit megillet.
Nyíregyházakiállításmozgáskorlátozott

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés