Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán se nagyon bírják egymást a falakkal

| 2019. 06. 11. | 17:09:00
Több ezer mozgáskorlátozott él Magyarországon - értük szól ez a kiállítás.
Nyíregyházán se nagyon bírják egymást a falakkal
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Különleges kiállítás nyílik június 11-én 17 órakor Nyíregyházán. Az ‘Önállóan lakni - közösségben élni’ csoporttal közös ‘Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal’ címmel rendezett tárlatnak a Nyírség Könyvtár Alapítvány ad otthont

az Ungvár sétány 5. szám alatt. A helyszín akadálymentes!

Több ezer mozgáskorlátozott ember él Magyarországon. Színházba és egyetemre járnak, bringaszervizben dolgoznak, hosszú túrákra mennek, mégsem ezek az első gondolataink róluk.

A tárlat célja, hogy rádöbbentse a nézőket, hogy milyen rejtett előítéleteik vannak a mozgássérült emberek életével kapcsolatban.

Az alkotások létrehozásán az 'Önállóan lakni' csoport mozgássérült tagjai több hónapig dolgoztak együtt fiatal magyar képzőművészekkel. Az alkotók úgy kezdtek a projektbe, hogy egymás számára idegenek voltak, a párok képzőművész tagjai által készített interjúkon keresztül kezdtek ismerkedni a csoport tagjaival. Volt olyan pár, aki fotósorozatban örökítette meg közös munkáját, volt aki videóban, és készült levelezést bemutató interaktív fotóalbum is.

“A 'Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal' című kiállítás a párbeszéd, a közös munka hatásairól szól.

A kiállítási projekt bemutatja ahogy két, egészen más közegben élő idegen egymás megismerése során létrehoz valamit, ami a másik nélkül nem készülhetett volna el.

  • Kiállító művészek: Bordás Róbert, Ember Sári, Halász Dániel, Piti Marcell, Rubi Anna, Vígh Viktória, Zombori Andris.
  • Az Önállóan lakni - közösségben élni csoport résztvevő tagjai: Farkas Gábor, Hruskó Erika, Molnár Zóra, Turi Zsuzsanna, Kisfaludi Judit, Balázs Péter, Csizovszky Andrea.
  • Projektvezető: Rubi Anna
  • Kurátor: Török Tünde
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés