Hirdetés

Jégesőre figyelmeztetnek Szabolcs-Szatmár-Beregben

MTI

2019.07.31. 14:03

Jégesőre figyelmeztetnek Szabolcs-Szatmár-Beregben
Már épp elég kárt szenvedett ez a térség a viharoktól

Másodfokú riasztást adtak ki több megyére.

Hirdetés

Zivatar és felhőszakadás veszélye miatt is több járásra másodfokú riasztásokat adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat július 31-én, szerdán délután.

Az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetés szerint Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vannak, illetve lehetnek érvényben másodfokú riasztások mind a zivatar, mind a felhőszakadás veszélye miatt.

Az ország többi területén elsőfokú riasztások vannak, illetve lehetnek még érvényben.
Azt írták: szerdán szórványosan lehetnek zivatarok viharos szél, helyenként felhőszakadás és jégeső kíséretében. A Dunától keletre (ezen belül nagyobb eséllyel az Alföldön) kora este a zivatarokat néhol 90 kilométer/óra feletti széllökés, és nagyobb méretű jég is kísérheti, továbbá a keleti országrészben lokálisan 50 millimétert meghaladó csapadékra is van esély.
Éjjel a zivatarok nagy része megszűnik, főleg keleten azonban még hajnalban is lehet villámlás, ott néhol felhőszakadás  is előfordulhat.

Csütörtökön elsősorban a keleti, északkeleti országrészben lesznek kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához, amelyeket az intenzív csapadékhullás mellett viharos szél és néhol nagyobb szemű jég is kísérhet. Az esti, késő esti órákban a nyugati tájak fölé is besodródhat egy-két zivatar.
viharidőjárás-előrejelzés

Hirdetés

Hirdetés