Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyetemi képzés indulhat Nyírbátorban

| 2019. 08. 07. | 19:17:00
Debrecennel állapodtak meg.
Egyetemi képzés indulhat Nyírbátorban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több változás is lesz hamarosan az oktatás területén Nyírbátorban. A remények szerint 2020-ban elindul az alapítványi iskola, ennek előkészítéséhez a képviselőtestületnek idén ősszel még döntéseket kell hozni.

- Abban már korábban megállapodtunk, hogy lesz alapítványi iskola, illetve azt is eldöntöttük, hogy ez leghamarabb 2020 szeptemberében indul. Amúgy pedig rengeteg új színfoltja lesz a nyírbátori oktatás-nevelésnek. Hiszen az új bölcsődétől egészen az induló helybeni egyetemi képzésig számtalan változást tapasztalhatunk ebben a tanévben is - nyilatkozta a Bátor Médiának Máté Antal.

Gőzerővel folyik az előkészítés, augusztusban megkapjuk az Oktatási Hivatal engedélyét - folytatta a a szabolcsi város polgármestere, hozzátéve: nem olyan egyszerű egy ilyen színtű képzést a városba hozni. Első körben kellett találni egy egyetemet, mely vállalja ezt, ezeket a képzéseket.

"A Debreceni Egyetemmel állapodtunk meg. Ezen az egyetemen vannak olyan képzések, szakok, amelyekre éppen nálunk van szükség. Elsősorban a műszaki karra, a közgazdász képzésre, illetve az agrár szakokra gondolok.  Mi pontosan ilyen irányú képzéseket akarunk Nyírbátorban és ehhez elég volt egy egyetemmel megállapodni"

- mondta Máté Antal.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés