Egyetemi képzés indulhat Nyírbátorban

batortv.hu

2019.08.07. 17:17

Egyetemi képzés indulhat Nyírbátorban
A 740 éves város a kultúra szabolcsi fellegvára

Debrecennel állapodtak meg.

Hirdetés

Hirdetés

Több változás is lesz hamarosan az oktatás területén Nyírbátorban. A remények szerint 2020-ban elindul az alapítványi iskola, ennek előkészítéséhez a képviselőtestületnek idén ősszel még döntéseket kell hozni.

- Abban már korábban megállapodtunk, hogy lesz alapítványi iskola, illetve azt is eldöntöttük, hogy ez leghamarabb 2020 szeptemberében indul. Amúgy pedig rengeteg új színfoltja lesz a nyírbátori oktatás-nevelésnek. Hiszen az új bölcsődétől egészen az induló helybeni egyetemi képzésig számtalan változást tapasztalhatunk ebben a tanévben is - nyilatkozta a Bátor Médiának Máté Antal.

Gőzerővel folyik az előkészítés, augusztusban megkapjuk az Oktatási Hivatal engedélyét - folytatta a a szabolcsi város polgármestere, hozzátéve: nem olyan egyszerű egy ilyen színtű képzést a városba hozni. Első körben kellett találni egy egyetemet, mely vállalja ezt, ezeket a képzéseket.

"A Debreceni Egyetemmel állapodtunk meg. Ezen az egyetemen vannak olyan képzések, szakok, amelyekre éppen nálunk van szükség. Elsősorban a műszaki karra, a közgazdász képzésre, illetve az agrár szakokra gondolok.  Mi pontosan ilyen irányú képzéseket akarunk Nyírbátorban és ehhez elég volt egy egyetemmel megállapodni"

- mondta Máté Antal.

Keresztfélévként indul az oktatás 2020 januárjában. Ha a véros megkapta az engedélyt, ősszel már lehet jelentkezni, és januárban, vagy február elején ténylegesen megkezdődik a képzés. Nyírbátor elsősorban a mérnökképzést szorgalmazza, de ha lesz kapacitás, illetve elég jelentkező, akkor agrár- és közgazdászképzés is elindul. A képzés nem nappali tagozaton folyik majd, nem nagy egyetemekkel akar versenyezni Nyírbátor, hanem a képzést akarja közelebb hozni a városban és a térségben élő fiatalokhoz.
Nyírbátor Debreceni Egyetem

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés