Szereti Gyurit, de leszúrta Mátészalkán

Szabolcsihír

2019.12.04. 08:50

Szereti Gyurit, de leszúrta Mátészalkán

Hat évre küldené börtönbe az ügyész a hirtelen haragú asszonyt.

Hirdetés

Hirdetés

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a középkorú mátészalkai nőt, aki idén nyáron egy helyi parkban, fényes nappal leszúrta az élettársát. Nem először tett ilyet a vádlott, már korábban is éveket ült börtönben azért, mert akkor is késsel támadt az élettársára, aki ebbe majdnem belehalt - közölte a Szabolcsihírrel Szilágyi László, a Szabolcs-Szatm-rBereg Megyei Főügyészség sajtószvivője.

A vádirat szerint az italozó, hajléktalan pár 1993. óta élt együtt, most éppen Mátészalkán, a Nagyszőlőben béreltek hétvégi házat. 2019. június 12-én a férfi ételt és pálinkát vásárolt a helyi boltban, majd párjával egy parkban hozzáláttak falatozni. Ez nem ment simán, mert a férfi trágár kifejezésekkel illette a vádlottat, noha más pillanatban meg gyengédebben közeledtek egymáshoz.

A vádlott a párizsi szeletelése közben feldühödött, és a kezében tartott konyhakést kis erővel a férfi mellkasába  döfte, aki ettől fuldokolni kezdett.

A vádlott azonnal segítséget kért a közeli presszó vendégeitől, akik értesítették a rendőrséget és a mentőket.

A sértett a szúrástól életveszélyes állapotba került, de az orvosok a kórházban megmentették az életét.

A vádlott megbánta tettét, folyamatosan arra hivatkozott a nyomozás során, hogy szereti Gyurit, a sértettet, aki a korábbi börtönbüntetése után is várt rá.

Figyelemmel a vádlott büntetett előéletére és a sértetthez fűződő hullámzó kapcsolatára, fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon elrejtőzne a hatóság elől, vagy akár ismét kést ragadna párja ellen, ezért letartóztatásban várja az eljárás végét. Amennyiben a vádlott beismerő vallomást tenne a bíróságon, és nem ragaszkodna a tárgyaláshoz, az ügyészség szerint elegendő lenne 6 év börtönbüntetés kiszabása vele szemben.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

MátészalkaÉletveszélyt okozó testi sértés

Szóljon hozzá!

Hirdetés