Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

7-8 ezer eurós fuvar Szabolcson át, csúnya véggel

| 2020. 02. 18. | 09:57:00
Vádat emelt a Mátészalkai Járási Ügyészség.
7-8 ezer eurós fuvar Szabolcson át, csúnya véggel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nemzetközi bűnszervezet két tagjával szemben emelt vádat a Mátészalkai Járási Ügyészség, akik vietnámi és bangladesi állampolgárok Magyarországra jutásában működtek közre. A vádirat szerint összesen 12 vietnámi és bangladesi állampolgár fejenként 7-8 ezer eurót fizetett a bűnszervezetnek azért, hogy Romániából Magyarországon, Szlovákián és Csehországon keresztül Németországba juttassák őket, ahol munkát akartak vállalni.

A két ukrán vádlottat Lengyelországban bízta meg egy ismeretlen társuk azzal, hogy jöjjenek Magyarországra, ahol a román határ térségéből kell elszállítaniuk az ázsiaiakat gépkocsival Szlovákiába. Ezért előlegként 500 zlotyt kaptak a vádlottak.

2019. február 23-án az esti órákban érkezett a két vádlott lengyel rendszámú gépkocsikkal Csengerújfaluba, ahol a falu szélén már várta őket a 12 külföldi személy, akiket további ismeretlen elkövetők vezettek át Magyarországra.

A külföldiek közül a vádlottak 4-4 főt beültettek az általuk vezetett gépkocsikba, majd elindultak az ország belseje felé. Egy ismeretlen társuk további 4 külföldit vett fel a gépkocsijába, majd elhajtott a helyszínről.

A rendőrség a vádlottakat Csengerújfaluban és Tyukodon igazoltatta, majd őrizetbe is vette őket. A tőlük lefoglalt telefonok adatainak elemzésével kiderült, hogy a vádlottak társaikkal rejtett módon, interneten keresztül tartották a kapcsolatot, amiből azt is meg lehetett állapítani, hogy a bűnszervezet több országban végzi a tevékenységét.

A letartóztatásban lévő két ukrán férfit az ügyészség bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja, amely bűncselekményért a törvény szerint 2-16 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Figyelemmel a bűnszervezetben való elkövetésre, elítélésük esetén a legszigorúbb fokozatban, azaz fegyházban kell végrehajtani a szabadságvesztést, továbbá feltételes szabadságra sem bocsáthatók a vádlottak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés