Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádemelés a prostituáltat ölő, butikost késelő mátészalkai férfi ellen

| 2020. 03. 10. | 09:49:00
Az autót a debreceni Nagyerdőn találták meg a rendőrök.
Vádemelés a prostituáltat ölő, butikost késelő mátészalkai férfi ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért az ügyészség arra a férfira, aki a vádirat szerint előbb megölt egy prostituáltat, és elvette a pénzét, majd pár nap múlva egy butik eladóját sebesítette meg életveszélyesen.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádirata szerint a 40-es éveiben járó K. A. vádlott 2017 elején elveszítette a munkáját, ezért anyagi gondjai voltak. Mindezt titkolta a vele élő édesapja elől, sőt naponta elindult otthonról, mintha munkába menne. Ilyenkor a megyében autózott, gépkocsijában olvasgatott, és több prostituált szolgáltatását is igénybe vette.

2018. november 16-án az egyik kisvárdai áruház parkolójában felajánlotta a vádlottnak szolgáltatásait az ott prostituáltként dolgozó sértett. Gépkocsival egy közeli földútra mentek, ahol a szolgáltatás közben ismeretlen okból vita támadt a vádlott és a sértett között. A férfi a gépkocsija ajtajában tárolt, 20 centiméter pengéjű konyhakést magához vette, és azzal

többször mellkason és fejen szúrta a nőt, aki a helyszínen elhunyt. A vádlott ezután elvette a sértett pénzét, majd a holttestet fóliába csomagolta, a gépkocsija csomagtartójába tette.

A rendőrség 10 nap múlva találta meg a holttestet a csomagtartóban.

A vádlott 2018. november 22-én délben az egyik nyíregyházi ruházati butikhoz ment azért, hogy pénzt szerezzen. Vásárlási szándékot színlelt, így érte el, hogy a boltban eladóként dolgozó nő a pénztárgépbe beüsse a termékek árát. Eközben a sértetthez lépett, és a magával vitt,

engedély nélkül tartott pisztolyával leütötte a nőt, aki a földre esett. A vádlott ráült a fekvő sértettre, a pisztolyt pedig a fejéhez szorította. Ezután elővette a korábban is használt kését, amellyel többször megszúrta a sértett hasát, combját.

Ekkor ért a bolt elé egy férfi, aki a kirakatot verve elriasztotta a vádlottat, így értékek nélkül távozott a helyszínről. Az eladónő életét csak a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg, sérülései így is 2 hónap alatt gyógyultak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés