Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ennyien várják a nyelvvizsga hiánya miatt ki nem adott, nyíregyházi diplomát

| 2020. 04. 15. | 17:22:00
Gyűjtik az érintettek adatait, türelmet kérnek.
Ennyien várják a nyelvvizsga hiánya miatt ki nem adott, nyíregyházi diplomát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszter a közelmúltan jelentette be, hogy a kormány úgy döntött, a nyelvvizsga hiányában több éve ki nem adott diplomákat átvehetik tulajdonosaik, mert szükség van rájuk. Arra voltunk kíváncsiak, hány ilyen diploma "ragadt be" a Nyíregyházi Egyetemen, és vajon lehet-e már tudni, mikor vehetik át azokat az érintettek.

A Nyíregyházi Egyetemen több mint háromezer azon diplomák száma, amelyeket nyelvvizsga hiányában az elmúlt években nem tudtak átvenni hallgatóink. A nyelvvizsga mentességről rendelkező jogszabályt már kihirdették, a részletekre vonatkozóan még várjuk a fenntartó utasításait

- közölte a Szabolcsihír érdeklődésére a Nyíregyházi Egyetem pr-referense.

Béres Tamás a campus képviseletében arról is tájékoztatott:

Munkatársaink addig is dolgoznak azon, hogy az oklevelek kiállításához szükséges adatokat összegyűjtsék.

A kiállításhoz szükséges formanyomtatványok megrendelése, beszerzése, illetve legyártatása – az országosan nagy mennyiségre való tekintettel – az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Oktatási Hivatal koordinálásával történik, ez a következő hetekben történhet meg.

A fentiekre való tekintettel kérjük az érintettek türelmét és megértését, amint újabb információnk lesz, közzétesszük az egyetem honlapján - tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés