Hibázott a vadász, aki véletlenül lelőtt egy embert Újfehértón

2020.05.21. 15:10

Hibázott a vadász, aki véletlenül lelőtt egy embert Újfehértón
(Fotó: illusztráció)

A fesztelenítést semleges célpont felé elvégezni.

Hirdetés

Hirdetés

A rendőrség foglalkozás körében, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz, és mint kiderült, nem egy fegyvert, hanem a vadászat minden résztvevőjének a puskáját lefoglalták, írja a Magyar Nemzet. A lap friss cikkében újabb részletek derültek ki a balesetről.  A baleset a fegyverek ürítése közben történt. 

Az egyik fegyver csövében szabálytalanul benne maradt a töltény, a fegyver tulajdonosa ráadásul nem a szabályok szerinti semleges irányba fordította a puskája csövét. A puska elsült, a lövedék pedig szerencsétlen módon a település irányába süvített el, ahol a mezőhöz közeli első ház udvarán levő férfit találta lapockán.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon vizsgálják, pontosan honnan is adták le a vétlen lövést.

Mivel a vadászpuskából leadott lövésnél a lövedék akár kilométeres távolságot is meg tud tenni, és erejéből vesztve is tud halálos sebet ejteni - ahogy vélhetően történt ebben az esetben is -, ezért "kell a fesztelenítést semleges célpont felé elvégezni", írja a lap. A fegyvert ki kell biztosítani, a tárat ki kell venni, a töltény­űrben levő lövedéket a golyós fegyver szánjának hátrahúzásával ki kell venni a puskából, majd az elvileg így már üres fegyvert feszteleníteni kell, semleges irányba – a levegőbe – el kell húzni az elsütőbillentyűt. E művelet közbe hibázott a gyilkos lövést leadó vadász.

balesetvadász

Hirdetés

Szóljon hozzá!