Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mi lett, mi lesz veled, nyíregyházi hernyó?

| 2020. 05. 11. | 16:04:00
Az egyetem atlétikai csarnoka a hajdani főiskolásoktól a formája miatt kapta becenevét.
Mi lett, mi lesz veled, nyíregyházi hernyó?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elég siralmas látványt nyújt a Nyíregyházi Egyetem udvarán álló atlétikai csarnok. Az 1980-as években épült létesítményt az egykori főiskolások hernyónak nevezték el, tekintettel a formájára. A csarnok évekig szolgálta a testnevelő tanári képzést, de helyet adott ünnepi eseményeknek, az évnyitóknak és diplomaosztóknak is. Sokan találgatják, vajon mi lesz a sorsa. Lebontják, felújítják, más épül a helyére? Ennek jártunk utána a Nyíregyházi Egyetemen.

"A Nyíregyházi Egyetem Atlétikai Csarnokának ponyvaszerkezetét 2019. májusában viharos szél bontotta meg. Az intézmény a sérült felületre ideiglenes ponyvaráhúzással akkor a további kár megelőzésére intézkedést tett, valamint a fenntartó minisztérium felé a Nyíregyházi Egyetem a csarnok felújítására beruházási céltámogatás igényét is bejelentette

- áll az intézmény kérdéseinkre adott sajtóközleményében. MInt kiderült: 2019 szeptemberében a viharos szél tovább rongálta a ponyvát, így a csarnok használhatatlanná vált. A megbízott statikus szakember megállapította, hogy a csarnok ebben az állapotában élet- és balesetveszélyes, ezért a létesítményt lezárták.

archív felvétel még abból az időből, amikor mérkőzéseket is játszottak a hernyóban

2020-ra a csarnok felújítására a kormány céltámogatás biztosításáról hozott döntést. A munkálatok előkészítését (tervezés, közbeszerzési eljárás indítása) január elején megkezdte az intézmény.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés