Fizető parkolás: késő volt már az átállásra Nyíregyházán (is)

Szabolcsihír

2020.07.01. 14:02

Fizető parkolás: késő volt már az átállásra Nyíregyházán (is)

Félreérthető volt a kormány rendelete, ez okozhatta a nagy kavarodást.

Hirdetés

Hirdetés

Nagy volt a kavarodás az egész országban az ingyenes parkolás megszüntetésével kapcsolatban. Azt ugyanis, hogy július 1-jétől fizetős a parkolás, lehetett érteni úgy is, hogy már szerdán, de úgy is, hogy csak szerda éjféltől, vagyis július második napjától kell fizetni a parkolásért.

Amint arról már korábban írtunk, az index.hu próbálta tisztázni a kérdést. A Miniszterelnökségi Sajtóiroda a lapnak úgy reagált: "A törvény alapján 2020. július 1. éjfélig nem kell fizetni a közterületi parkolásért."

Érdeklődtünk a nyíregyházi parkolókat üzemeltető NYÍRVV Nonprofit KFT-nél, van-e teendőjük azoknak, akik ma, elsején már fizettek a parkolásért. Az alábbi választ kaptuk:

"A fizető parkolás újraindításáról megjelent kormányrendelet után társaságunk megkezdte a felkészülést az újraindításhoz szükséges rendszerek felkészítésére. A rendelet sajnos nem fogalmazott egyértelműen. Társaságunk értelmezése szerint a fizető parkolás 2020. július 1. 0 órától lép újra életbe. A tegnapi nap késő délután megjelent információk után már nem volt lehetőségünk a rendszerek átállítására, így a mai nappal azok elindultak - írták.
A mai napon (július elsején) ellenőreink még senkit nem fognak megbüntetni, hagyunk minden gépjármű tulajdonosnak időt az átállásra" - tették hozzá a közleményen.

 

NyíregyházaparkolásNYÍRVV Nonprofit Kft.

Szóljon hozzá!

Hirdetés