Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kincset ér a szemét a Nyíregyházi Egyetemen

| 2020. 11. 24. | 15:02:00
Csak egy kis fantázia kell hozzá.
Kincset ér a szemét a Nyíregyházi Egyetemen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szemét is lehet kincs - csak egy kis fantáziára van szükség, és máris készülhet belőle valami, mielőtt végleg kidobnánk. 

Hulladékcsökkentési hét kezdődött a Nyíregyházi Egyetemen november 23-án. Az esemény első programjaként Láthatatlan hulladékok - ne dobj ki! Készíts még egyszer valamit belőlem! Tégy láthtatlanná! címmel versenyfelhívást tett közzé az egyetem. Cél, hogy a hallgatók pályázataikkal bemutathassák, hogy a hulladékból hogyan lehet kreatív, figyelemfelkeltő, akár művészi igényességű tárgyakat, projekteket készíteni. Az egyetem is csatlakozott az Országos Hulladékcsökkentési Héthez, amelynek egyik kiemelt témája a "láthatatlan hulladékok" – közölte tájékoztatott Dobróné Tóth Márta, a Nyíregyházi Egyetem Környezettudományi Intézetének megbízott intézetigazgatója, az eseménysorozat szervezője. 

November 24-én, kedden 17 órától Mónus Ferenc a Hulladékról másképp - mindennapi praktikák címmel tart előadást az online térben, a Teams rendszerén az egyetemi oktatók, érdeklődők számára. November 25-én, szerdán a Hulladékok gyűjtése szelektíven - Újrahasználati Központ Nyíregyházán címmel Petró Árpád, a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetőjének tájékoztatóját tekinthetik meg a hallgatók. November 26-án online filmklubon vehetnek részt az érdeklődők: Járd végig Leonardo di Caprio-val az utat: mit teszünk környezetünkkel és mit tehetünk érte?! címmel. A film ide kattintva is elérhető.

Az eseménysorozat utolsó napján, november 27-én, pénteken a beérkezett munkákat értékelik és mutatják be online.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés