Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiváló karrierlehetőség a Debreceni Egyetem nyíregyházi karán

| 2020. 11. 23. | 17:21:00
Akik itt végeznek, bízvást számíthatnak munkahelyre.
Kiváló karrierlehetőség a Debreceni Egyetem nyíregyházi karán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új, angol nyelvű képzés, piacképes tudás, társadalmi felelősségvállalás, gyors karrierlehetőség. A közelgő felvételi időszakban is magas színvonalú alapképzéséket, mesterszakokat és angol nyelvű tanulási lehetőségeket kínál a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara - írja az unideb.hu.

A tanulás mellett gyakorlati tudást is szerezhetnek a munka világában a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának leendő hallgatói Nyíregyházán. Az EK képzései révén a karra jelentkezők már tanulmányaik legelejétől kezdve közel kerülhetnek a szakmához.

 - Az első évben az elméleti ismeretanyag, a szakmai szóhasználat megtanulása a fontos. Az oktatók döntő többsége gyakorlati tudással is rendelkezik, éppen ez a képzéseink sikerének titka. Nagyon fontos, hogy a szakembereink tudják, miről beszélnek, átadják a személyes tapasztalataikat a hallgatóknak. Mindez azért lényeges, mert a hallgatóknak a gyakorlati idő alatt kell megtanulniuk a szakma fortélyait – hangsúlyozta Móré Marianna, az Egészségügyi Kar dékánja.

A karon csaknem hatvan oktató dolgozik és több 1200 hallgató tanul.

A középiskolások ebben az évben is ápolás és betegellátás, szociális munka, egészségügyi szervező, valamint egészségügyi gondozás és prevenció alapszakok közül választhatnak nappali és levelező tagozaton. Ezeken belül ápoló, mentőtiszt, szülésznő, védőnő szakirányra jelentkezhetnek. A hallgatók később négyféle MSc-képzésben folytathatják tanulmányaikat ápolás, egészségügyi szociális munka, egészségügyi tanár, szociális munka és szociális gazdaság mesterszakon.

A képzésekben kiváló karrierlehetőség rejlik, mivel folyamatos a munkaerőpiaci igény, egyre több fiatalra van szükség a különböző egészségügyi és társadalomtudományi területeken. Azok, akik elérik a szükséges pontszámot a felvételin, biztosan bekerülnek a karra.

Hatalmas az érdeklődés védőnők és szülésznők iránt, de nayon keresett a szociális munkás és a mentőtiszti képzés iránt is.

A kar a kiemelt egészségügyi ösztöndíjak miatt is vonzó lehet, ez az alapszakokra és a mesterképzésekre egyaránt érvényes. Mindemellett a külföldi tanulási lehetőségek is adottak az EK-n. A szociális területen működő nemzetközi programban több külföldi egyetemmel kapcsolatban állnak.

Újdonságként jövőre angol nyelvű képzés indul az ápoló szakirányon, első körben húsz hallgatót tudnak fogadni. 2021 szeptemberében pedig a védőnő és ápoló szakirányokon Szolnokon is indít képzést az Egészségügyi Kar.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés