Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jótékonysági futófesztivál Nyíregyházán

| 2021. 08. 03. | 18:09:00
A rendezvény az érvényes nevezéssel rendelkezők számára ingyenes.
Jótékonysági futófesztivál Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Augusztus 8-án rendezik meg az I. Nyíregyházi Futófesztivált Nyíregyházán. A versenyt a főszervező, a Mozaik Med SE tavaly áprilisra álmodta meg, de a koronavírus közbeszólt. Idén viszont mindent beleadtak és a város támogatásának köszönhetően sikerült egy hagyományteremtő – és a megyében elsőként zöld – futóversenyt szervezni Nyíregyháza legszebb részein.

A jótákonysági futam bevételével a Jósa András Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályát segítik a futók.

A futamon a gyermekkori elhízás megelőzésének fontosságára való felhívásért futnak a résztvevők 11.20-tól. A programok 8 órakor kezdődnek a Kossuth téren felállított színpadpon egy közös bemelegítéssel, majd ünnepélyes megnyitóval. Ezután 8:30-kor elrajtolnak a félmaratonisták, 8:40-kor a 10km-t választók, majd 8:50-kor az 5km-es futók. A jótékonysági futam 11.20-kor, a gyerekfutam 11:45-kor veszi kezdetét.

Az útvonal a Kossuth térről indul a Bujtosi tóig, ahol az 5 és 10km-es futók visszafordulnak, a 21km-es távot teljesítők viszont tovább mennek Sóstóra, és a Kossuth utcán térnek vissza a Kossuth tér irányába. Nevezni az interneten, a www.nyiregyhazifutofesztvial.hu oldalon lehet augusztus 4-én éjfélig vagy a Kossuth téren lévő Versenyirodában szombaton 10-21 óra között, vasárnap pedig 6-8 óráig, a gyerekfutam esetében 11 óráig.

A futótávokat szakaszosan rajtoltatják, hogy az egy futamban résztvevők száma ne érje el az 500 főt, így a versenyen az is elindulhat, aki nem rendelkezik koronavírus elleni oltási igazolvánnyal.

A versenyt megelőző estén, augusztus 7-én 16 órától egy Motivációs Estet rendeznek a szervezők a Váci Mihály Kulturális Központban, ahol a helyi hosszútávfutás jelentősebb alakjai, ifj. Belus Tamás, dr. Borza Helga, Kovács Szilárd, valamint Simonyi Balázs spatrarlonsita tartanak előadást a hosszútávfutás rejtelmeiről. A rendezvény az érvényes nevezéssel rendelkezők számára ingyenes.

És hogy mitől lesz zöld egy futófesztivál?

  • Nincs szórólapozás,
  • nincs egyszer használatos műanyag pohár, evőeszköz, tányér,
  • opcionális póló igénylés,
  • nincs feleslegesen kimaradt póló a helyszínen,
  • nincs feleslegesen kinyomtatott papír,
  • újrahasznosítható rajtszámok,
  • szelektíven gyűjtött hulladékok,
  • újrahasznosítható verseny lebonyolítást segítő eszközök,
  • környezettudatos ajándékok és egyéb meglepetések.

A futóverseny ideje alatt a futóútvonal mentén forgalomkorlátozásra lehet számítani. A korlátozás érinti a futóútvonalon elhaladó helyi- és helyközi buszjáratok közlekedését is. Az útlezárásokat a rendőrség és a polgárőrség munkatársai koordinálják. Mindhárom útvonal esetében érvényes, hogy amint a legutolsó futó is elhaladt az útvonalon, a korlátozások fokozatosan feloldásra kerülnek.

A korlátozások három részre oszthatóak:
A Korzó Bevásárlóközpont-Szegfű utca-Liszt Ferenc utca-Bujtosi-tó körzetében 8 órától várhatóan 10:15-ig
Érintett útvonalak:
- Vay Ádám körút
- Szegfű utca
- Liszt Ferenc utca
- Belső körút

Sóstói út - Erdei-tornapálya – Sóstógyógyfürdő - Sóstói-út – Kossuth utca – Vay Ádám körút útvonalon várhatóan 8 órától 11:15-ig. A Sóstói úton közlekedő autóbuszok közlekedése szakaszosan biztosított.
Érintett útvonalak:
- Vay Ádám körút
- Szegfű utca
- Liszt Ferenc utca
- Belső körút
- Pazonyi út - Hunyadi út kereszteződés
- Korányi Frigyes út – Ferenc körút kereszteződés
- Sóstói út (a Csaló közig a keresztező útvonalak kereszteződései)
- Csaló köz
- Sóstói úti felüljáró
- Kemecsei út a Blaha Lujza sétányig
- Fürdő utca (a Berenát utcáig a keresztező útvonalak kereszteződései)
- Berenát utca
- Kossuth utca
- Vay Ádám körút

Kossuth-tér – Nagy Imre tér – Hősök tere – Bercsényi utca (Postáig) útvonalon várhatóan 11 órától 12:15-ig. Ez idő alatt az itt parkoló autók mozgása sem engedélyezett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés