Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fókuszban a szociális munka Nyíregyházán

| 2022. 03. 16. | 17:23:00
Két év után újra személyes jelenlét mellett rendezik a programot.
Fókuszban a szociális munka Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szociális munka világnapját a szociális munkások és szervezeteik a világ minden táján ünneplik márciusban. A szociális munka nemzetközi ünnepe egyidejűleg figyelemfelhívás a világ országai és népei számára olyan globális témákra, amelyekben a szociális munkásoknak feladataik vannak egy jobb és élhetőbb környezet fenntartásában. 2022. központi gondolata: „Egy új ökoszociális világ felépítése együtt: senkit sem hagyunk hátra.”

A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karon 2014 óta ünneplik a szociális munka világnapját. A programokat a nemzetközi trendhez és a hazai szociális munka aktualitásaihoz igazítva szervezik meg. Két év után újra jelenléttel, személyes találkozások és beszélgetések lehetőségével tartják a világnapi programot március 17-én Nyíregyházán.

A rendezvényen kitüntetésben részesítik a szociális munka alap- és mesterképzések hallgatóival kiváló oktatási munkát végző kollégákat és gyakorlati intézményeket. A résztvevők előadást hallhatnak azokról a tudományos és kutatási eredményekről, amelyek a szociális munkához kapcsolódnak a karon, hazai és külföldi tapasztalatokat vitatnak meg.

Az eseményt beharangozó közleményükben hangsúlyozták: a szociális munka világnapja a békéért is szól. Több ezer szociális munkás, önkéntes dolgozik a menekültek segítésében és ellátásában a határmenti területeken és az intézményekben. Nekik köszönik a jelenlétet és a segítő munkát.

Hirdetés
Hirdetés