Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Folytatják a Bige-ügyet Nyíregyházán

| 2022. 06. 23. | 15:49:00
Két vádlottat hallgatnak ki.
Folytatják a Bige-ügyet Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Folytatódik Nyíregyházán a Bige László és társai ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárás.

Bige László és az ügy további öt vádlottja, a cégcsoport magasabb beosztású tisztségviselői. A cégcsoport egyik vállalkozása növénytermesztésben használt termékek gyártásával, míg egy másik azok értékesítésével foglalkozik. A termelés során keletkezett, de saját minőségi előírásaiknak nem megfelelő termékeket az I.r. vádlott utasítása alapján a többi vádlott bevonásával a gyárban leértékelték, és önköltség alatti áron értékesítették az I.r. vádlott által megjelölt cégeknek. Az ily módon megszerzett termékeket az I.r. vádlott által megjelölt cégek jóval magasabb áron értékesítették a végfelhasználóknak, mintha azok nem is lennének minőséghibás termékek. Az I.r. vádlott az egyik kereskedőcéggel abban is megállapodott, hogy az ily módon megszerzett termékek vételárából bizonyos összeget visszaoszt neki. A megállapodás alapján 2011-2016 év között több, mint 764 millió forintot és egy nagy értékű karórát adott át az I.r. vádlottnak. 

A folyamatban lévő ügyben az I. és IV. r. vádlottak kihallgatása várható június 28-án és 30-án a Nyíregyházi Törvényszéken.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés