Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Százmilliót csalt ki szerelmes nőktől az álpilóta Szabolcsban

| 2022. 06. 22. | 18:26:00
Nem jogerős ítéletét már meghozta a Nyíregyházi Járásbíróság.
Százmilliót csalt ki szerelmes nőktől az álpilóta Szabolcsban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság június 22-én csalás, lopás, közokirattal visszaélés és közokirat-hamisítás bűntette miatt - nem jogerősen - 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte G.Zs.I. vádlottat. A bíróság ezen túlmenően több, mint 100 millió forint kártérítés megfizetésére is kötelezte a férfit a sértettek részére.

Az ítéleti tényállás alapján a férfi 2019-ben egy társkereső oldalon álnéven ismerkedett meg a sértettekkel, akikkel érzelmi kapcsolatba került. A férfi valótlanul azt állította a sértetteknek, hogy pilótaként dolgozik így jó anyagi körülményekkel rendelkezik, befolyásos kapcsolatai vannak és több üzleti befektetéssel is bír - közölte a Szabolcsihírrel a büntetőügyről Gunyecz Zoltán, a Nyíregyházi Törvényszék Büntető Kollégiumának vezetője.

Hozzátette: kapcsolatai során a vádlott különböző indokokra hivatkozással - így például gépjármű- vagy ingatlanvásárlás okán, kedvező befektetési- vagy valuta átváltási lehetőségre hivatkozva -, a sértettektől, illetve azok hozzátartozóitól több, mint 100 millió forint készpénzt csalt ki.  A vádlott az átvett pénzösszegeket megélhetésére fordította, nem állt szándékában sem azok visszafizetése, sem valuta- vagy ingatlan vásárlása.  Emellett a csalások sértettjeitől, illetve hozzátartozóiktól készpénzt és értéktárgyakat is lopott, közokiratokat vett magához.

A bíróság által tartott előkészítő ülésen a vádlott beismerte a bűncselekmények elkövetését a vádirattal egyezően, és lemondott a tárgyalás jogáról. Akként nyilatkozott, hogy megbánta tettét és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az általa okozott kárt a sértettek részére megtérítse.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség, a vádlott és védője is 3 munkanap gondolkodási időt tartott fenn a nyilatkozataik megtételére.

A bíróság a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerősen kiszabott 7 év börtönbüntetés tartamáig fenntartotta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés