Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sunshine NYÍKSE: egy osztállyal feljebb

| 2022. 07. 25. | 15:27:00
Hatalmas lehetőség áll a nyíregyházi csapat előtt.
Sunshine NYÍKSE: egy osztállyal feljebb
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Történelmi pillanat - így fogalmazott Balogh Béla, a Nyíregyházi Kosárlabdát Szeretők
Közhasznú Sportegyesületének elnöke, amikor bejelentette: a Sunshine NYÍKSE egy osztállyal feljebb játszhat a következő szezonban.

- Egyesületünk hét éve indít kosárlabdacsapatot a férfi NBII-ben. Többször voltunk érmesek a Keleti csoportban, jutottunk a nyolcad, majd tavaly és idén a négyes döntőbe - mondta.

Az MKOSZ döntése alapján idén sikeresen pályáztunk az NBII FINAL4 megrendezésére is Nyíregyházán. A résztvevő csapatoktól és az MKOSZ képviseletében jelen lévő versenybizottság elnökétől is csak dicsérő szavakat kaptunk a rendezéssel kapcsolatban - tette hozzá.

Jól szervezett, jó hangulatú, nagy nézőszámot vonzó és kitűnő mérkőzéseket produkáló négyes döntőt sikerült lebonyolítaniuk június közepén.

Sajnos, a legfontosabb mérkőzésen a legerősebb ellenféltől 5 ponttal kaptak ki, így a csapat a 2. helyen végzett az ország közel 60 NBII-es csapata közül.

- A versenykiírás szerint - bánatunkra - csak az első helyezett jutott automatikusan az NBI/B zöld csoportjába - folytatta. - Ugyanakkor volt olyan csapat az NBI/B zöld csoportjában, amelyik végül technikai okok miatt nem tudott csapatot nevezni a július 15-i határidőig - avatott a további részletekbe Balogh Béla. -

Így, az MKOSZ, mint az NBII ezüstérmes csapatának lehetőséget biztosított egyesületünknek az NBI/B zöld csoportban való indulásra, mellyel mi éltünk, azaz a következő idényben egy osztállyal feljebb játszhatunk. Ez óriási dolog, de egyben komoly kihívás és felelősség is a NYÍKSE számára. A meglévő 12 utánpótláscsapatunk mellett profi körülményeket kell biztosítani felnőttcsapatunknak az élvonalban, mely nagy feladat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés