Hirdetés

Nyíregyházi találkozó az egészségtudomány jegyében

Szabolcsihir.hu

2022.10.24. 12:16

Nyíregyházi találkozó az egészségtudomány jegyében
(Fotó: Unideb.hu)

Regionális erőfeszítések a tananyagfejlesztésre.

Hirdetés

Hogyan használható a digitalizáció az egészségtudományi tananyagfejlesztésekben és az oktatásban – többek között erről volt szó azon a nemzetközi tanácskozáson, amelyen a Debreceni Egyetem mellett három külföldi felsőoktatási intézmény szakemberei vettek részt – írja az Unideb.hu.

A Debreceni Egyetem mellett a Sapientia Egyetem (Románia), az Eperjesi Egyetem (Szlovákia), a Selye János Egyetem (Szlovákia), valamint a Magyar Digitális Oktatásért Egyesület alkotja a program megvalósítását végző konzorciumot.

– Rálátást kapunk a szlovákiai, romániai törekvésekre, kiderülhet, miként hangolhatjuk össze a képzéseinket és hogyan segíthetünk egymásnak. Az a célkitűzés, miszerint szakmai kapcsolatokat kell kiépítenünk a pályázat során, már teljesült, ez alapot adhat a további feladatok megoldására. Az egészségtudományban megjelenő informatikai technológiák alkalmazása, a kiterjesztett és virtuális valóság kérdése volt az egyik központi témája a mostani találkozónak, amelyen bemutattuk az ápoló-, a védőnő- és a szülésznőképzésben használt szaktantermeinket, gyakorlóhelyiségeinket, szimulációs eszközeinket – mondta Takács Péter, a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar Egészségtudományi Intézetének vezetője.

További részletek az egyetemi oldalon.

Nyíregyházadigitalizáció Debreceni Egyetem

Hirdetés

Hirdetés