Hirdetés

Így festenek az adventi programok Nyíregyházán

| 2022. 11. 21. | 14:03:00
A takarékosság ellenére sem mondanak le az élményekről, igaz, a szilveszteri utcabál elmarad.
Így festenek az adventi programok Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Színes adventi forgatag várja az érdeklődőket november 27-től Nyíregyháza főterén; a város karácsonyfája hagyományosan a Takarékpalota előtt díszíti a Kossuth teret; Mikulásház, betlehemi jászol és programok is várják az érdeklődőket – közölte Kovács Ferenc polgármester november 21-én. Mint írta, az energiatakarékosság jegyében az ünnepi dekorációban kizárólag LED-es, törpefeszültségű díszvilágítást alkalmaztak a korábban használt, nagy energiaigényű hálózati feszültséggel működő díszek helyett. A polgármesteri hivatal homlokzati és a Kossuth tér óriás fáinak fényeit időkapcsolóval szabályozzák (16-23 óra között lesz díszkivilágítás).

A díszkivilágítást november 27-én, advent első vasárnapján 16 óra 30 perckor kapcsolják fel, ezt követi az első adventi gyertya közös meggyújtása. Az ünnepi fények december 31-ig díszítik a belvárost. 
A város karácsonyfája melletti Mikulás-házban december 4-11. között várják a gyerekeket 13 órától 19 óráig. 

A hagyományos karácsonyi koncert december 16-án 19 órakor kezdődik a Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyházban, ahol a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar és a Nyíregyházi Cantemus Kórus közös karácsonyi műsorát hallhatják.

A november 27. és december 31. közötti időszak ünnepi forgatagában 39 faház, több mint 50 árus és vásározó kínálja portékáit. A vendéglátó és ajándéktárgyakat forgalmazó egységek mellett bemutatkoznak a város és a megye ipar- és képzőművészei, kézművesei, termelői. Lesz óriáskerék, kisvasút, körhinta, csütörtökönként 15.30-tól ajándék lapcsánka az önkormányzat jóvoltából.

A szilveszteri utcabál viszont elmarad, miként a tűzijátékot sem rendezik meg.

A programok részletesen itt találhatók.

Hirdetés