Hirdetés

A szabolcsi férfi megfojtotta feleségét – 10 év börtönre ítélték

szabolcsihir.hu

2023.02.06. 15:47

A szabolcsi férfi megfojtotta feleségét – 10 év börtönre ítélték
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

Nem jogerős.

Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék február 6-án 10 év börtönbüntetésre ítélte M.T. vádlottat emberölés bűntette miatt, valamint kizárta a feltételes szabadságra bocsátás kedvezménye alól, és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet szerint a vádlott egy szabolcsi településen élt együtt a tőle 21 évvel fiatalabb feleségével, de a házasságuk 2021 nyarán – a férfi irracionális féltékenysége miatt – megromlott. 2022. január 1-jére virradó éjszaka szóváltásba keveredtek, melynek során a vádlott olyan erővel szorította meg a már ágyban fekvő felesége nyakát, hogy az asszony a helyszínen elhalálozott. 

Ezt követően a vádlott öngyilkosságot kísérelt meg eredménytelenül, majd reggel 7 óra körül telefonon értesítette a segélyhívót, hogy megölte a feleségét.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte többek között a vádlott beismerő vallomását, megbánó magatartását, az önfeljelentést, míg súlyosító körülmény a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottsága, a közeli hozzátartozó sérelmére történő elkövetés.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést. 
emberölés Nyíregyházi Törvényszék

Hirdetés

Hirdetés