Hirdetés

Szomorú sorsú nőket vitt Svájcba a nyíregyházi vádlott

ugyeszseg.hu

2023.02.01. 08:09

Szomorú sorsú nőket vitt Svájcba a nyíregyházi vádlott
A kép illusztráció (Pikist)

Tizenegy nőt prostituált.

Hirdetés

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat az ellen a nyíregyházi férfi ellen, aki az általa beszervezett sértettek prostitúciós tevékenységéből származó pénzből tartotta el családját. A vádirat szerint a vádlott 2015 óta Svájcban élt életvitelszerűen, ahol a 2021. július 20-án történt őrizetbe vételéig egy bordélyházat vezetett.

A férfi a nőket folyamatosan Magyarország területéről toborozta részben internetes hirdetésen keresztül, részben pedig hozzá köthető ismeretlen személy közreműködésével.

A vádlott általában olyan nőket választott – akiknek a kiutazási költségét is gyakran megelőlegezte –, akik munkanélküliek, ellehetetlenült, kilátástalan élethelyzetű rászorulók voltak.

A férfi a vádirat szerint összesen 11 sértett Svájcba történő kiutazását és prostitúciós tevékenységük végzését segítette elő, a nők által keresett pénz felét megszerezte, valamint időközönként további kisebb-nagyobb összegeket vett el tőlük a lakhatási költségek fedezésére.

A vádlott a sértettektől a fenti időszakban közel 37 millió forintot szerzett meg, ezt a saját és családja megélhetésére, életnívójának fenntartására fordította.

Az ügyben a nyomozást  a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló vádlott ellen folytatólagosan, több ember sérelmére, a sértettek kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, szexuális cselekmény végzése érdekében, másnak megszerzéssel, elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. Indítványozta, hogy a törvényszék a vádlottat fegyház- és pénzbüntetésre ítélje, mellékbüntetéstől tiltsa el a közügyek gyakorlásától, továbbá rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást. A vádirat mértékes indítványt is tartalmaz, amennyiben a vádlott a törvényszék előkészítő ülésén a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a törvényszék őt 5 év fegyházbüntetésre és 1 millió forint pénzbüntetésre ítélje, továbbá a vagyonelkobzás elrendelése mellett 5 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásáról.
vádemelésprostitúcióSvájc

Hirdetés

Hirdetés