Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az év új beruházója díj Nyíregyházára került

| 2023. 03. 24. | 14:58:00
Emellett újra kerékpárosbarát település lett a szabolcsi megyeszékhely.
Az év új beruházója díj Nyíregyházára került
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) március 23-án rendezte meg „Az év befektetője 2022” díjátadó és gála rendezvényét, amelyen ezúttal kilenc kategóriában ismerték el azokat a cégeket, akik elkötelezett tevékenységükkel kiemelten hozzájárulnak a magyar gazdaság fejlődéséhez.

„Az év új beruházója” díjat a W-Scope Hungary Plant Kft. vehette át.

A díjat Magyar Levente külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, valamint Joó István, a HIPA vezérigazgatója adta át. Az eseményen részt vett Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere is.

A dél-koreai W-Scope cég az elektromos járművek lítiumion-akkumulátoraiban használt szeparátorfilm egyik legnagyobb gyártója. A vállalat 2022 júniusában jelentette be, hogy közel 300 milliárd forint értékű beruházást valósít meg Nyíregyházán – ezzel első Ázsián kívüli nagyberuházását hozza létre Magyarországon –, októberben pedig letették a gyár alapkövét a déli ipari parkban. A beruházásnak köszönhetően évente akár 1,2 milliárd négyzetméter szeparátorfilm készülhet városunkban. Ezzel 1200 új munkahely jön létre, így az egyik legnagyobb foglalkoztató lesz a nyírségi vármegyeszékhelyen. A 82 hektáron megvalósuló beruházás Nyíregyháza déli ipari parkjában már folyamatban van és a tervek  szerint 2024-től kezdődően közvetlenül kiszolgálja ügyfeleit.

Korábbi elismerések:

  • 2020 – „Az év ipari parkja”: Nyíregyházi Ipari Park.
  • 2016 – „Az év legtöbb munkahelyet teremtő vállalata”: LEGO Manufacturing Kft.
  • 2015 – „Az év legtöbb „munkahely teremtő vállalata”: ContTech Fluid és ContiTech Hungary Nyíregyháza.

Kerékpárosbarát Település Díj

Újra kerékpárosbarát település lett Nyíregyháza. A díjat az önkormányzat nevében Pató István a Városfejlesztési és Városüzemeltetési osztály vezetője vette át március 24-én Budapesten, a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézetben tartott ünnepségen. A „Kerékpárosbarát Település” (KBT) és „Kerékpárosbarát Munkahely” (KBM) pályázatokhoz kapcsolódó címmel az önkormányzatok, vállalatok és közintézmények környezetbarát közlekedést támogató, azon belül is a kerékpárral történő munkába járást elősegítő intézkedéseit ismerik el. 

A megítélt titulust egy éven keresztül viselheti a település.

A kerékpárosbarát cím alapvetően erkölcsi elismerés, amelyet azok a települések és munkahelyek nyerhetnek el, amelyek konkrét és kiemelkedő lépésekkel igyekeznek növelni a kerékpáros életmód elfogadottságát szűkebb és tágabb környezetükben egyaránt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés