Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Nemzeti Cirkusz Nyíregyházára érkezik

| 2023. 04. 04. | 12:08:00
Ha Richterék összeállnak, abból visszafojtott lélegzet, tátva maradt száj, kacagás és taps lesz.
A Magyar Nemzeti Cirkusz Nyíregyházára érkezik
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lovak, kutyák, macskák, tevék, egy láma, és persze a műfajuk külön-külön is legkiválóbb cirkuszművészei szórakoztatják a közönséget Nyíregyházán, a Bujtosi Városligeti parkkal szembeni területen április 6. és 16. között. A városba érkezik a cirkuszvilág élvonalát képviselő, a művészetét Jászai- és Kossuth-díjjal elismert Richter József Magyar Nemzeti Cirkusza.

A Richter név mindig is garancia volt a színvonalas szórakozásra, de ami a mostani előadásuk repertoárján van, az minden eddigit felülmúl.

A cirkuszművészettel összeforrt az artisták és a bohócok produkciója. Ők többször is visszatérnek a porondra, és a levegő artistái, a légtornászok, a kupolában is bemutatják tudásukat. Mégpedig úgy is, hogy a triplaszaltót ugró ember fején fekete csuklya van. Térjünk azonban vissza a bohócokhoz! Nos, róluk az előadás során mindannyiszor kiderül, hogy hihetetlenül ügyesek, és akár szerepet is cserélhetnének az artistákkal. És persze a közönséget sem hagyják csak úgy ülni és szórakozni; ha csak tehetik, bevonják őket is az előadásba, amiből idővel hatalmas közös kacagás és taps kerekedik.

A magyar ember lóra termett! Ez a mondás különösen igaz ifjabb Richter Józsefre, aki előbb nyolc lovat terel egyes, kettes, majd négyes sorba rendezve a porondon, a végén pedig még két lábon meg is sétáltatja, sőt megtáncoltatja a pompás paripákat. De ha már az állatoknál tartunk, az iskolapadba ültetett kutyusokról és a nagymacska, és a tigris, oroszlán módjára ugró és vékony pallón sétáló cicusokról sem szabad megfeledkezni.

Az előadás kétségtelen csúcspontja a Richter család világ számos városában díjakkal elismert közös produkciója. Ki-ki a maga műfajában mutatkozik be egyetlen műsorszámon belül úgy, hogy már maga a műfali sokszínűség is káprázatba ejti az embert, nem beszélve a lovastornászok ügyességéről, a táncosok kecsességéről és az artisták már-már a fizika törvényszerűségének határait feszegető bemutatóiról. A végén pedig a halálgömbben motorozó brazil vendégművészek világon egyedülálló bemutatója a cirkusz világáról alkotott minden képzeletünket felülmúlja.

Magyar Nemzeti Cirkusz

Nyíregyháza
Bujtosi Városliget Parkkal szemben
Április 6-16.

Előadások:
Hétköznap: 18 óra
Szombat: 15 óra és 18 óra
Vasárnap 11 óra és 15 óra
Húsvéthétfő: 15 óra
Április 11., kedd: 15 óra
Szünnap: április 12. és 13.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés