Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Menekült gyerekeket fejlesztenek Nyíregyházán, Máriapócson

Az ukrajnai háború miatt kényszerültek elhagyni otthonukat.
Menekült gyerekeket fejlesztenek Nyíregyházán, Máriapócson
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2023-ban még mindig óriási az igény az Ukrajnából menekült családok részéről gyermekeik felzárkóztatására, amiben a nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület is aktívan részt vesz.

A nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület évtizedek óta segíti a hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő gyermekek fejlődését. Tevékenységük az Ukrajnában 2022-ben kitört háború óta kiegészült az ukrán menekült gyermekek fejlesztésével. 2023-ban még mindig óriási az igény a menekült családok részéről gyermekeik felzárkóztatására, ezért a nyíregyházi szervezet folyamatosan keresi a lehetőségeket arra, hogy segítséget nyújthasson és minél több gyermeket ellásson.

2023 áprilisban ért véget a nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület Program az Ukrajnából érkező gyermekek fejlesztéséért, élményprogramok a mentális egészségükért című szakmai programja, melyet a szervezet a Kárpátok Alapítvány és a Fondation de France támogatásával valósított meg Máriapócson és Nyíregyházán. A szervezet munkatársai egy négygyermekes menekült családnak segítettek: a gyerekek kognitív, logopédiai, mozgásfejlesztő foglalkozásokon vettek részt hol máriapócsi átmeneti otthonukban, hol a Csodavár Nyíregyháza játszóházban, ahol izgalmas és egyedi fejlesztő játékok is várták őket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés