Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zöld Akciócsoport: nem csak beszélnek

| 2023. 05. 21. | 18:03:00
Folytatódik nyíregyházán a Ne pöfögj! kampány.
Zöld Akciócsoport: nem csak beszélnek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Folytatódik a Zöld Akciócsoport "Ne pöfögj!" kampánya, melynek keretében az óvodák, iskolák környékén kívánják felhívni a szülők figyelmét a járó motorral történő várakozás egészségkárosító hatásaira a csoport önkéntesei. A 2021-ben meghirdetett rajzverseny első díjazottjainak rajzaiból folyamatosan kerülnek ki az adományozók támogatásával legyártott figyelemfelkeltő táblák. Május 19-én délelőtt a Móra Ferenc Általános Iskola kapujára került ki a Csordás Bálint Benedek pályaművéből készült figyelemfelkeltő tábla.

A tábla ünnepélyes leleplezésekor a Zöld Akciócsoportot képviselő önkéntesek hangsúlyozták, sokat jelenthet gyermekeink egészségének védelmében a motort leállító egyszerű mozdulat, hiszen az álló helyzetben kipufogott szennyezőanyagok a levegőből épp az iskolák, óvodák területén ülepednek le, majd a játszó gyermekek azt felverve belélegzik, ezzel téve ki szervezetüket légúti, idegrendszeri, érrendszeri betegségeknek..

Az eseményre meghívott Tóth Imre körzeti önkormányzati képviselő elmondta, maga is elkötelezettje a természet, környezet védelmének, így különösen fontosnak tartja az olyan szemléletformáló akciókat, mint a "Ne pöfögj!" kampány. Mint elmondta, magánemberként is fásítással, az elültetett közterületi fák, bokrok gondozásával járul hozzá gyermekeink egészségesebb, zöldebb jövőjéhez.

A Móra Ferenc Általános Iskola komoly szakmaisággal működteti ökoiskola programját. Az intézmény igazgatónője, Jaczkovits Józsefné elmondta, összetett oktatási, nevelési programjuknak része a szemléletformálás mellett az aktív cselekvés is, melybe a gyerekeket is bevonják az oktatók.

A Zöld Akciócsoport kampánya az idén is folytatódik tovább, a pályaművek beérkezése lezárult, a zsűrizés folyamata után pedig újabb táblák kerülhetnek ki városszerte. Ehhez Varga István nyers vegán séf biztosította az anyagi fedezetet a több alkalommal megrendezett jótékonysági, vegán étkezést népszerűsítő programjával, melynek teljes bevételét a Zöld Akciócsoport javára ajánlotta fel.

A Nyers Séf és a szakmai zsűri díjazottjai mellett szavazataival a közönség is helyzetbe hozhat egy versenyzőt a Zöld Akciócsoport közösségi oldalán, közelebb juttatva a díjhoz az alkotót, és ahhoz, hogy pályaművével sokak szemléletét formálhassa a város óvodáinak, iskoláinak környékén.

https://www.facebook.com/zoldakciocsoport

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés