Tirpák Fesztivál: gyomornak és fülnek is kedves

Szeptember 15. és 17. között rendezik meg a Tirpák Fesztivált Nyíregyházán. A tirpák hagyományok ápolását előtérbe helyező gasztronómiai nagyrendezvény a Kossuth téren várja az érdeklődőket
A rendezvényen a legnagyobb hangsúlyt az ételek kapják. A helyi gasztronómiát leginkább a savanyú-sós alapanyagok jellemzik, így javarészt burgonyából, kukoricából, káposztából, füstölt húsokból, almából, dióból és szilvából készülnek majd az ételek, összesen több mint ötven fajta.
Az esemény a SzakMAfest-tel indul, majd este Korda György és Balázs Klári lép színpadra. Szombaton rendezik a Népi Ízek Találkozóját, ahol amatőr főzőcsapatok készítik a tirpák ételeket, s a vendéglátás mellett össze is mérik tudásukat, majd vasárnap a Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnokságnak ad otthont a Kossuth tér.
A gasztronómiai élményeket színes zenei kínálat kíséri, Kordáék mellett Takács Nikolas, Rúzsa Magdi a Mentha Project és a Folkfusion Band is koncertet ad.





















































