Hirdetés

2,4 milliót csalt ki egy nőtől a csengeri férfi

police.hu | 2023. 12. 01. | 10:06:30
Vádat emelhetnek ellene.
2,4 milliót csalt ki egy nőtől a csengeri férfi
Telefonon hívta fel a nőt (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy 34 éves nő tett feljelentést a rendőrségen, miszerint csalás áldozatává vált. Elmondta, hogy 2021. november közepén őt egy magyar pénzintézet alkalmazottja felhívta azzal, hogy bankszámlájáról különböző összegű utalásokat kezdeményeztek, és azt ellenőrzi, hogy valóban a számlatulajdonos indította-e a tranzakciókat.

Mivel a sértett nemleges választ adott, az alkalmazott kérte, hogy a pénz biztonságba helyezése érdekében egy úgynevezett biztonsági számlaszámra küldje át a vélhetően csalók által kezdeményezett utalások értékét. Ennek a sértett eleget is tett, és az online térben először 1 milliót, majd 1 millió 400 ezer forintot utalt át a megjelölt számlára.

Ezt követően a sértettet a számlavezető bankjától már a valódi ügyintézők hívták fel, és a korábban indított két nagyobb összegű pénzmozgásról egyeztettek vele. Így derült ki, hogy a hölgy csalás áldozatává vált. A büntetőeljárás keretében a nyomozók beazonosították az elkövetőt, bizonyítékokat szereztek be, majd az ügyben egy 48 éves csengeri férfit nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A Győri Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozást lezárták, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Hirdetés