Hirdetés

Helyesírásban ők Nyíregyháza legjobbjai

| 2023. 12. 07. | 09:42:57
Egyedi egyetemi ajándékokban és könyvjutalomban is részesültek.
Helyesírásban ők Nyíregyháza legjobbjai
A Mikulás-napi helyesírási verseny dobogósai (Fotó: Nyíregyházi Egyetem)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete 2023. december 5-én immár hetedik alkalommal rendezte meg a középiskolások számára a Mizser Lajos helyesírási versenyt. A rendezvényen tizenegy középiskola 29 diákja mérte össze a tudását. A versenyfeladat ebben az évben is egy tollbamondás megírása, valamint egy helyesírási teszt kitöltése volt. 

A verseny után Minya Károly tartott előadást Petőfi-paródiák címmel, majd Finnországba, Rovaniemibe, a finn Mikulás hazájába vitte el a diákokat egy zenés diasor segítségével. 

A megmérettetésen első helyezést ért el Riczu Zsófia (Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium, felkészítő tanára Jécsák Judit), második lett Apáti Nándor (Szent Imre Katolikus Gimnázium, felkészítő tanára Gollerné Konyári Irén), a harmadik helyen pedig Tüdős Regina végzett (Luther Márton Evangélikus Kollégium, felkészítő tanára Borza Tünde). Minden résztvevő egy emléklappal gazdagodott, emellett a nyertesek oklevélben, egyedi egyetemi ajándékokban és könyvjutalomban részesültek.

 

Hirdetés