Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Indulhat a Mendler-porta felújítása Pócspetriben

Szabolcsihír | 2024. 06. 18. | 11:25:24
Nyíradonyi cég nyerte a közbeszerzést.
Indulhat a Mendler-porta felújítása Pócspetriben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mendler-porta és a hozzá kapcsolódó park rekonstrukciójára kiírt közbeszerzés eredménnyel zárult. A pályázati eljárás során két érvényes ajánlat érkezett. Az önkormányzat a régi épület felújítását, egy új épület (csűr) építését, egy 8 férőhelyes parkoló és kert kialakítását tervezi az Iskola utca 1. szám alatti telken. 

Az ingatlanon a meglévő épület megtartásával, azzal optikailag összekapcsolják a közösségi csűrt – ennek célja egy olyan közösségi célú épület kialakítása, amely helyet biztosít kisebb létszámú (maximum 50 fős) – elsősorban a hagyományőrzéshez és a helyi szokások, hagyományok népszerűsítéséhez kapcsoló – programok megrendezéséhez. Az épület alkalmankénti vagy időszakos használata tervezett, elsősorban a tavasztól őszig tartó időszakban. A meglévő épület tájház funkciót kap.

A beruházás összértéke 103,3 millió forint. A település vezetése a közbeszerzés nyertesével június 13-án kötötte meg a kivitelezői szerződést, ennek értelmében a helyszínen a nyíradonyi székhelyű JANTA-BAU Építőipari és Szolgáltató Kft. dolgozhat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés