Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ismét kikapott a Kisvárda, ezúttal a Fehérvártól

szabolcsihir.hu | 2024. 02. 07. | 19:46:50
Továbbra sem megy a góllövés a szabolcsi csapatnak.
Ismét kikapott a Kisvárda, ezúttal a Fehérvártól
Továbbra sem megy a Kisvárdának (Fotó: Szabolcsihír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kisvárda FC a Fehérvár FC-t fogadta a Várkerti Stadionban az OTP Bank Ligában február 7-én kora este. 

– Most már tényleg el kell kezdeni a pontok gyűjtögetését, mert baj lesz, kiesünk – mondta egy hazai drukker a találkozó előtt. Kisvárdai szempontból tökéletesen igaza volt, hiszen kedvenc gárdája a tabella utolsó helyén tanyázik. Ha a csapatok sorrendjét nézzük, a hazaiaknak bizony nehéz feladatot ígért a székesfehérvári csapat legyőzése, hiszen a vendégek a meccs előtt a harmadik helyen álltak. A Fehérvár FC-t jó kéttucatnyi drukker kísérte el hazánk észak-keleti szegletébe. A számoknál maradva, a hazai B-közép is körülbelül annyian kiabáltak és doboltak piros-fehér sállal a nyakukban, mint a velük szemközti stadionrészen.

A vendégek indították útjára a labdát, majd az első percekben nyílt, sokmozgásos játékot láthatott a közönség. A csapatok felváltva vezették támadásaikat, a kezdeményezőbb, az aktívabb a Várda volt, Ennek ellenére egy jobb oldalon vezetett támadásból a 10. percben megszerezhette volna a vezetést a Fehérvár. A beadást Gradisar közelről fejelte kapura, Petkovic kiejtette, Katona elé pattant a labda, a lövése azonban elakadt a gólvonalon álló Jovicicban. A nagy helyzet után a fehérváriak akciói voltak veszélyesebbek, többet futottak, pontosabban adogattak, erőszakosabban játszottak és fokozatosan mezőnyfölénybe kerültek. 

A félidő felénél kezdett magára találni a Várda, felépített támadásaikkal eljutottak Tóth kapujának előterébe, a befejezés azonban – hasonlóan a másik oldaléhoz – nem ment; elfogyott a lendület, pontatlan volt a lövés, vagy csupán szereltek a védők. A 37. percben a hazai csapatnak is megvolt az első nagy helyzete. A hosszúra érkezet labdát centikkel fejelte a kapufa mellé Jovicic. A 41. percben Navratil lőtt tíz méterről a hálóbat, de a játékvezető nem adta meg a gólt, mert a támadás, sok passzal korábban, lesről indult. A félidő utolsó tíz percében egyébként a hazaiak kerültek enyhe fölénybe.

Mindkét csapat nagy lendülettel kezdte a második játékrészt. Az élvezetes játék ellenére nagy helyzetig egyik csapat sem jutott el, nem egyszer a kapkodás vagy a görcsös akarás jelei látszottak. 

Az 56. percben megszerezte a vezetést a Fehérvár, Bese jobb oldali beadásból a védők mögül kibújva Gradisak fejelt 7 méterről a kapu jobb oldalába (0–1).

A gól után igyekezet nyomni a Várda, de Gradisak a megszerzett labdával végigrobogott a bal oldalon, Stefanellinek passzolta középre, aki egy az egyben vezette a kapujából kifutó Petkovicra a labdát, lövését vetődve védte a Kisvárda hálóőr. Ettől kezdve szinte felborult a pálya, hatalmas lendületet diktált a hazai csapat, a vendégek a tizenhatosukon belülre szorultak. Ám hiába volt szabadrúgás mindkét oldalról, szöglet, nemhogy a gólig, de még helyzetig sem jutottak el.

A 70. percben hármat cserélt a Várda mestere. A kedvencei eredménytelenségére a piros-fehérek B-közepe ébredésre ösztönözte a pályán az egyenlítésért küzdő csapatot. Továbbra is nyomtak a hazaiak, de az ötösről sem tudtak betalálni a tökéletesen záró fehérmezesek ellenében. Szabadrúgásból sem ment, Filipovic középről 26 méterről megeresztett bombáját Tóth védte. A mérkőzés hajrájához közeledve pontos passzokkal, türelmes játékkal már át tudott jutni a támadóterületre a Fehérvár, de gólhelyzetük nekik sem volt. 

Egészen a 82. percig, amikor Bese középre adott labdáját Stefanelli lőtte 17 méterről Petkovic kapujába(0–2).

 A gól után nem sokkal jött a szépítés, igaz, öngólból. 

A 86. percben egy 24 méterről elvégzett szabadrúgás után Larsen közelről a saját kapujába fejelt (1–2).

Ezt követően a vendégek is aktívabbak lettek, a meccs talán legélvezetesebb perceit láthatták a nézők. Mindkét csapat hajtott, nem ismert elveszett labdát, és következett az öt perc hosszabbítás. A játék azonban hamar ellaposodott, a Fehérvár taktikusan lassította a játékot, a Várda pedig kapkodott.

Mesterszemmel: 

Feczkó Tamás (Kisvárda FC): Az eredmény is és a játék is csalódás számomra. Össze sem tudom hasonlítani a három nappal ezelőtti teljesítményünkkel. Az első gól meghatározó volt, amikor a saját bedobásunkból kaptunk gólt. Sok dolgot helyre kell rakni a Puskás elleni mérkőzésig. Az akarattal nem volt probléma, de fej és ész nélkül nem lehet játszani. És nem lehet nekimenni egyetlen meccsnek sem, hogy nem tartjuk be a taktikai utasításokat, és futóversenybe megy át a játék. Ma nem olyan teljesítményt nyújtottunk, amit elvárnak tőlünk a szurkolók. Sokkal több van a játékosokban és szombatig ezt ki kell hoznunk belőlük.

Bartosz Grzelak (Fehérvár FC): Nem könnyű Kisvárdán játszani, hiszen olyan csapat volt az ellenfél, amelyik az elmúlt időszakban energiát gyűjtött. Az első játékrész utolsó 10 percében nem teljesítettünk jól, viszont a második félidőben, amikor mindig jók vagyunk, gólokat lőttünk. A szépítő gól után nagy nyomás nehezedett ránk. Elégedett vagyok a csapattal, megérdemelten győztünk. Csapatként vagyunk erősek.

OTP Bank Liga, 19. forduló:
Kisvárda Master Good-Fehérvár FC 1-2 (0-0)
Kisvárda, Várkerti Stadion, 1850 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Larsen (86., öngól), illetve Gradisar (56.), Stefanelli (82.)
sárga lap: Nikolov (50.), illetve Tóth T. (84.)
Kisvárda: Petkovic - Cipetic, Jovicic, Széles, Körmendi (Alic, 85.) - Melnyik, Nikolov - Navratil (Spasic, 70.), Ötvös (Makowski, 70.), Camaj (Filipovic, 70.) - Mesanovic (Ilievski, 84.)
Fehérvár: Tóth B. - Serafimov, Spandler, Gergényi - Bese, Christensen, Sigér (Csongvai, 79.), Katona (Larsen, 79.), Schön - Kastrati (Stefanelli, 56.), Gradisar (Tóth T., 64.)

Az állás:
1FERENCVÁROSI TC191234502139
2PAKSI FC181143342237
3FEHÉRVÁR FC191036392833
4DVSC19856292529
5MTK BUDAPEST19847253328
6PUSKÁS AKADÉMIA FC18774282228
7DVTK18747283025
8KECSKEMÉTI TE18738282924
9ÚJPEST FC196310254021
10ZTE FC185310243718
11MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC184311172915
12KISVÁRDA MASTER GOOD194213213214
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés