Hirdetés
Hirdetés

Kegyetlen gyilkosság Nyíregyházán: 59 sérülés az áldozaton

szabolcsihir.hu | 2024. 07. 08. | 09:13:13
Vádat emeltek a saját anyját halálra szurkáló nő ellen.
Kegyetlen gyilkosság Nyíregyházán: 59 sérülés az áldozaton
Leszaggatott szúnyogháló az áldozat házának ablakán (Fotó: rendőrség)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a középkorú nővel szemben, aki idős édesanyját kegyetlenül bántalmazta, majd halálra szurkálta.

A vádirati tényállás szerint az 50-es évei elején járó nő 2023. június 1-jén a délelőtti órákban elment édesanyja nyíregyházi lakóházához, majd őt ismeretlen okból csaknem egy órán keresztül bántalmazta. A 80 éves nőt számolatlan esetben kézzel ütötte, lábbal rugdosta, amely során az idős sértett bordatöréseket és agyzúzódást szenvedett.

Ezt követően a vádlott a házban magához vett egy hegyes eszközt, és azzal többször nyakon és fejen szúrta édesanyját, aki ettől a helyszínen elhalálozott.

A sértett testén 59 könnyű és súlyos sérülést találtak, halála olyan fájdalommal és szenvedéssel járt, amely a halál bekövetkeztével szükségszerűen együtt járó testi és lelki szenvedést jelentősen meghaladta.

A főügyészség ezért a nőt különös kegyetlenséggel, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja. Tettéért életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy legkorábban 25 év elteltével lehessen feltételes szabadságra bocsátani.

Hirdetés
Hirdetés