Hirdetés
Hirdetés

Lányokat futtatott egy nyíregyházi család

| 2024. 06. 19. | 11:52:03
Az anya is közreműködött.
Lányokat futtatott egy nyíregyházi család
Az anya is közreműködött (Fotó: police.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy lányokat külföldön futtató nyíregyházi férfi illegális üzletét anyja és öccse is segítette. 

a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya nyomozást folytat egy 33 éves nyíregyházi férfi ellen. A gyanú szerint Á. József két magyar nőt éveken keresztül prostitúciós tevékenységre kényszerített. A sértetteknek – akikkel a gyanúsított érzelmi függőségi viszonyt alakított ki – hazánkban és külföldön is áruba kellett bocsátani magukat.

Miután Á. Józsefet a KR NNI nyomozói februárban elfogták, letartóztatása mellett tovább folytatták az ügy felderítését. Így szereztek be olyan bizonyítékokat, melyek alátámasztották, hogy a nőket szexuális téren kihasználó férfi bizniszében tevékeny szerepet játszott az öccse, ifj. Á. József, valamint édesanyjuk, H. Judit is.

A gyanú szerint az 54 éves nyíregyházi nő évek óta szervezte és segítette az ügy egyik, korábban már azonosított sértettjének prostitúciós tevékenységét. Az érzelmileg labilis fiatal nő bizalmába férkőzve ő volt az, aki meghatározta számára, hogy pontosan hol kell dolgoznia, és folyamatosan munkára ösztönözte. Majd naponta beszámoltatta a keresetéről, amit el is vett tőle, és saját maga, valamint családja mindennapi megélhetésére fordította. Ezen bűnös tevékenységével azt követően sem hagyott fel, miután idősebb fiát letartóztatták.

A nyomozati cselekmények révén kiderült, hogy H. Judit fiatalabb fia 25 éves barátnőjét futtattja külföldön. A gyanú szerint a 20 éves férfi – anyja aktív közreműködésével – folyamatosan kontroll alatt tartotta a lányt. A közös jövőre való hivatkozással sarkallta munkavégzésre, majd az abból származó jövedelmét elvette tőle.   

Ifj. Á. Józseffel kapcsolatban a nyomozók azt is kiderítették, hogy több esetben közreműködött a bátyjának és az édesanyjának dolgozó nők prostitúciós tevékenységéből származó és pénzügyi szolgáltatókon keresztül külföldről hazaküldött pénz felvételében és átadásában, mely a rendelkezésre álló információk alapján majdnem 7 millió forint volt.

A két elkövetőt június 11-én fogták el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés