Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar Péter: a változás elindult, amelyet már nem lehet megállítani

civishir.hu | 2024. 04. 06. | 17:36:20
A budapesti Kossuth teret megtöltötték a demonstrálók.
Magyar Péter: a változás elindult, amelyet már nem lehet megállítani
Demonstrálók a Kossuth téren (Fotó: Facebook/Magyar Péter)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha június 9-én kiderül, hogy nemcsak lecsapoltuk a húsz éve fennálló politikai mocsár egy részét, hanem közelebb kerülünk az uralkodó párthoz, akkor újabb százezrek vagy milliók fogják elhinni, hogy van remény a valódi változásra – mondta Magyar Péter a budapesti Kossuth téren tartott április 6-i, szombati demonstráción. 

Hozzátette: ehhez fontos, hogy a külföldre költözött magyarok is átérezzék az EP-választás tétjét, és itthon adják le a szavazatukat. Varga Judit, volt igazságügyi miniszter politikai pályára készülő exférje a Kossut teret és a környező utcákat is megtöltő tömeg előtt kijelentette: jövő héttől a csapatával két hónap alatt bejárják egész Magyarországot, és közösen mindent megtesznek annak érdekében, hogy június 9-re mindenki elhiggye, hogy van remény a valódi változásra, egy új Magyarországra.

Ma itt elindult a változás, amit már nem lehet megállítani 

- fogalmazott, és szerinte már nincs hova hátrálni. A téren állókat arra kérte, hogy fogják meg egymás kezét.

Legyen ez a mi szerződésünk, hogy együtt végigmegyünk a számunkra kijelölt úton és visszavesszük a szülőföldünket - fogalmazott.

Magyar Péter beszédében külön kitért a legnehezebb helyzetben élőkre, a társadalom alsó húsz százalékára. Szerinte az oktatási rendszert úgy kell átalakítani, hogy minden gyermek egyforma eséllyel férjen hozzá a minőségi neveléshez, tudáshoz, hiszen ez a boldogulás, a sikeresség, a kiteljesedés alapja.

Hatalomra kerülése esetén Magyar az első napon feloszlatná a Klebelsberg Központot, radikálisan csökkentené az adminisztratív terheket, hogy ehelyett azt tegyék a tanárok, amiért ezt a pályát választották, taníthassanak a nemzetközi színvonalú tankönyvekből – „mert lesznek ilyen tankönyvek, ezt megígérhetem” - fűzte hozzá

Húsz éve már, hogy megállították Magyarország óráját – közölte, és szerinte új időszámítás indítására van szükség. A mi ajánlatunk egy modern, európai, teljesítményalapú társadalom - szögezte le, és beszélt arról, is, hogy amikor eljön az ideje, be fogja jelenteni azt a pártot, amelyiknek a segítségével elindulnak majd az EP-választáson. 

Magyar Péter a tüntetés végén bejelentette, hogy a következő megmozdulást május első vasárnapján, anyák napján tartják majd. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés