Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megölte gyerekkori barátját Aranyosapátiban – húsz évig rács mögött marad

Szabolcsihír | 2024. 04. 17. | 15:50:49
Kamera rögzítette az eseményeket.
Megölte gyerekkori barátját Aranyosapátiban – húsz évig rács mögött marad
Korábban azt mondta, nem emlékszik semmire (Fotó: rendőrség-archív)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban húsz év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte április 17-én a Nyíregyházi Törvényszék azt a – beszámítási képességében nem korlátozott – vádlottat, aki gyermekkori barátját késelte halálra.

Az ítélet tényállása szerint L.E. vádlott és a sértett azonos munkahelyen dolgoztak, illetve a magánéletben is baráti kapcsolatban álltak. 2022. november 29-én délelőtt a sértett felkereste lakásán a vádlottat azzal a céllal, hogy a jelenléti ívet aláírassa vele, ezt követően pedig pálinkázni kezdtek, melytől egy idő után mindketten ittas állapotba kerültek, majd ismeretlen okból összeszólalkoztak. L.E. több alkalommal arcon ütötte a fotelben ülő – az alkoholmérgezés szintjével határos ittassága miatt mozgásában akadályozott – sértettet, felső testével ráhajolt, leszorítva tartotta, majd a magához vett zsebkéssel többször oly módon a nyakába döfött, hogy nem csupán megszúrta, hanem fel is hasította a sértett nyakát. Mindezen cselekménysort a nappaliban elhelyezett kamera végig rögzítette.
A bántalmazást követően a vádlott a hálószobába ment aludni, a sértett pedig a sérülései következtében a helyszínen elhalálozott.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Hirdetés
Hirdetés