Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy csatában Karácsony Gergely megőrizte főpolgármesteri székét

mti | 2024. 06. 10. | 07:26:27
324 szavazattal maradt alul Vitézy Dávid.
Nagy csatában Karácsony Gergely megőrizte főpolgármesteri székét
Karácsony Gergely a június 9-i választás után (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Budapesten a főpolgármester-jelöltek sorrendje a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál a következő:   
   1. Karácsony Gergely (DK-MSZP-Párbeszéd- ZÖLDEK) - 47,53 százalék (371 467 szavazat)
   2. Vitézy Dávid (Vitézy Dáviddal Budapestért-LMP - Zöldek) - 47,49 százalék (371 143 szavazat)
   3. Dr. Grundtner András (Mi Hazánk) - 4,98 százalék (38 943 szavazat)

– Úgy tűnik, hogy Budapest köztársaság marad, és nem lesz részvénytársaság – jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester június 10-én hajnalban Budapesten, a Városháza parkban tartott eredményváróján. A politikus köszönetet mondott a választáson résztvevő budapestieknek és azoknak, akik támogatták abban, hogy megvívja azt a küzdelmet, amit nem magáért, hanem a városáért vív. Karácsony Gergely közölte: tudja, még lesz "egy kis huzavona", mire pontot tehetünk a folyamat végére, de hisz abban, hogy Budapest megmarad sokszínű, szabad és szolidáris városnak. Szólt arról is: az elmúlt időszakban a hatalom mindent megtett azért, hogy a budapestieket megfossza attól, hogy ez a város újra az ő otthonuk legyen.

– Módosították a jogszabályokat az utolsó percben, eljátszották azt, hogy két vasat is tartanak a tűzbe, pedig pontosan lehetett tudni, hogy a végén aztán egy jelölt marad csak – fogalmazott Karácsony Gergely. Kijelentette: az európai parlamenti és az önkormányzati választások eredményei azt mutatják, hogy a budapestiek és a magyar polgárok "nem akarnak már Orbánisztánban élni" és mutatja azt is: új korszak kezdődik a kormánnyal kritikus oldalon is. Ez azt jelenti, hogy az elkövetkező napokban még több együttműködésre, összefogásra kell találnunk azért, hogy Budapestet  meg tudjuk őrizni szabadnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés