Helyben járó
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés
Hirdetés

Orbán: 2024-ben visszaépítjük a gazdasági növekedést

MTI | 2023. 11. 10 | 09:03:47
A miniszterelnök szerint a növekedésen keresztül komoly segítséget kell adniuk a családoknak.
Orbán: 2024-ben visszaépítjük a gazdasági növekedést
Orbán Viktor a Kossuth rádióban (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök a november 10-én a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában úgy fogalmazott: 2024-ben visszaépítjük a gazdasági növekedést, mert az 2023-ban "összezsugorodott nullára, vagy talán még az alá is esett". Kiemelte: a gazdasági növekedés jó hír, mert ez a munkahelyek megvédésével, sőt, a munkahelyek gyarapodásával jár, béremelést, életszínvonal-emelkedést hoz. Ezért 2024-ben "a növekedésen keresztül komoly segítséget kell adnunk a családoknak" – mondta.

Hangsúlyozta: három dolgot vállaltak az idei évre a gazdaságban. Azt, hogy a nyugdíjak értéke egyetlen forintot sem veszíthet, megvédik a munkahelyeket, és egyszámjegyűvé vágják vissza az inflációt az év végére – sorolta. Hozzátette: "három dolgot vállaltunk a gazdaságban, mind a hármat teljesítettük".

Arról is beszélt, hogy Ukrajna európai uniós tagságának, a tárgyalások megkezdésének elutasítása magyar részről nem üzlet tárgya, nem lehet összekötni semmilyen pénzügyi kérdéssel. Orbán Viktor azt mondta: "amivel tartoznak, azt ide kell adni". Az Ukrajnával való tárgyalások megkezdése, az egész kérdéskör nem kapcsolható össze a Magyarországnak járó pénzek ügyével – hangsúlyozta.

Kiemelte: az orosz-ukrán háború tönkreteszi Európát, "az, amit most csinálunk, fenntarthatatlan", nem szabad folytatni.

Ezért Magyarország nem támogatta a fegyverküldést sem, és most sem támogatja, hogy a magyar adófizetők pénzét elküldjék Ukrajnába – mondta. Úgy fogalmazott, "humanitárius segítséget szívesen adunk, hiszen mi is emberből vagyunk, van szívünk, keresztény ország vagyunk", azonban "az, hogy mi tartsuk el az ukrán államot, hogy a mi pénzünkből vett fegyverekkel harcoljanak", az Magyarországnak nagyon súlyos, a gazdasági csőddel egyenlő következményekkel járna.

Kapcsolódó hírek
Rogán Antal: újabb alaptörvény-módosításra lesz szükség
Rogán Antal: újabb alaptörvény-módosításra lesz szükség
A digitális állampolgársággal az igazolvány, az ügyintézés és az aláírás okostelefonra költözik.
Baleset a Nemzeti Színházban – Vidnyánszky Attila lemondott
Baleset a Nemzeti Színházban – Vidnyánszky Attila lemondott
Két színész átesett egy korláton. Állapotuk súlyos, de stabil.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés