Hirdetés

Recept: káposztával töltött rántott palacsinta

| 2017. 10. 04. | 11:00:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: káposztával töltött rántott palacsinta
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:

1 közepes fej kemény káposzta
25 dkg zsemlemorzsa
4 tojás
1 tk bors
3 dl tej
25 dkg liszt
1 tk só
3 dl ásványvíz
olaj a sütéshez

Elkészítése:

Elkészítjük a palacsintát. A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük, fél óráig pihentetjük, utána kisütjük és félretesszük.

A töltelékhez lereszeljük a káposztát, a só felével és a borssal elkeverjük, majd egy kanálnyi olajon megpároljuk. Ha kész, hagyjuk kihűlni.

Megtöltjük a palacsintákat a töltelékkel, behajtjuk a két szélét, majd feltekerjük. Bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd bő, forró olajban kisütjük. Papírtörlőn lecsöpögtetjük, majd tálaljuk. Fokhagymás-tejfölös mártással kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

(Az ételt A régi Magyarország ízei nevű gasztronómiai rendezvényen készítették a Sóstói Múzeumfaluban)

Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Nemzeti gyásznap: elmarad a nyíregyházi fesztivál
Nemzeti gyásznap: elmarad a nyíregyházi fesztivál
Ferenc pápa búcsúztatását április 26-án, szombaton délelőtt 10 órától tartják.
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
A költő édesanyjának süteményes füzetében találtuk a leírást.
Ingyen lepcsánka jár a nyíregyháziaknak
Ingyen lepcsánka jár a nyíregyháziaknak
Csak ki kell menni az adventi forgatagba.
Egy encsi és egy tarcali éttermet is elismer a Michelin
Egy encsi és egy tarcali éttermet is elismer a Michelin
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Utazás a kóser konyha világába Nyíregyházán
Utazás a kóser konyha világába Nyíregyházán
Zsidó gasztronómiai fesztivált rendeznek.
A gasztronómia szerelmeseinek kedveznek Nyíregyházán
A gasztronómia szerelmeseinek kedveznek Nyíregyházán
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Elhunyt Frank Júlia
Elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.